Az edző nem hibázott

MTI
2002. 09. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy évvel a balesete után felépült sérüléseiből Markus Anwander német síedző, aki tavaly október 29-én egy ausztriai edzésen összeütközött Régine Cavagnoud-val, a franciák szuper-óriásműlesikló világbajnokával. A síelő súlyos sérüléseket szenvedett, az orvosok két napig küzdöttekaz életéért, ám végül nem tudták megmenteni.
– A körülményekhez és az előzményekhez képest már egészen jól vagyok, bár még vannak kisebb gondjaim – mondta az edző, aki az eset során szintén életveszélyes fej- és hátsérüléseket szenvedett, két hétig kómában feküdt.
Anwander elmondta, hogy lelkileg is sikerült feldolgoznia a történteket.
– Végérvényesen bebizonyosodott, hogy sem én nem hibáztam, sem a kollégáim. Ezért inkább áldozatnak érzem magam – mondta a 41 éves szakember.
A franciák korábban egyértelműen a német csapatot okolták Cavagnoud haláláért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.