időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Vieira a Juventusba kerülhet

Szabó Tamás
2002.12.05. 00:00

-LABDARÚGÁS-

Patrick Vieira immár egy hónapja kacérkodik a Juventusszal, és a francia középpályás bevallotta, az olasz klubért elhagyná Londont. Pedig októberben szerződéshoszszabbításról kezdett tárgyalni az angol klubbal, sőt hűségéről is tanúbizonyságot tett, amikor úgy nyilatkozott: minden vágya, hogy az Arsenalban maradhasson.
Ennek ellenére sem biztos, hogy a londoni klub szurkolói sokáig élvezhetik a játékát. Vieira az utóbbi időben annyi kijelentését megcáfolta, hogy egyre kevesebben hisznek neki. Szeptemberben az egyik angol újság azt írta, hogy Vieira legszívesebben a Manchester Unitedben vagy a Real Madridban futballozna, mire a középpályás azonnal hűségnyilatkozatot tett: „Megkezdtem a tárgyalásokat az Arsenal vezetőivel, hogy meghosszabbítsam a 2004-ig tartó szerződésemet. Egy egységes, remek csapat tagja vagyok. Jól érzem magam, szívesen maradnék.”
Vieira valóban egyezkedni kezdett az együttes vezetőivel, négy évvel szerette volna megtoldani szerződését. A hosszabbításból végül nem lett semmi, így merült fel, hogy a Juventushoz igazolna, amelynek hírét már Vieira sem cáfolta. A Juve 14 millió fontot plusz Edgar Davidset ajánlotta az Arsenalnak Vieiráért, akinek tetszik az ötlet: „Lilian Thuram arról győzött meg, hogy a Juventus ideális lenne számomra. Csak a torinóiak jöhetnének szóba, ha Olaszországba távoznék.”
Vieira habókos kijelentéseit ismerve, meglehet, a jövő héten megint más együttes kedvéért hagyná el az Arsenalt.
Az angol klub óriási haszonnal adhatná el Vieirát, hiszen 1996-ban még potom 3,5 millió fontért szerezte meg, míg a jelenlegi becslések szerint legalább 32 millió fontot kérhetne érte. Arról nem beszélve, hogy Vieira az utóbbi időben a pályán többször is gondot okozott fegyelmezetlen viselkedésével. Volt, hogy a játékvezetőt sértegette, de akadt, amikor túlzott keménységért vagy alattomos szabálytalanságért – könyöklésért – tiltották el. Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor Vieirára valóban ráférne a környezetváltozás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.