Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Lágymányoson épülhet az Eb-uszoda

Az egyetemi városrészben épülhet fel a 2006-os úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak otthont adó sportuszoda – határozott a kormány. A létesítményre a kabinet nettó 7,8 milliárd forintot szán. A hatmedencés komplexumot 2006. május 31-ig kell használatra átadni.

Kemenczky Zoltán
2003. 05. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc sportminiszter a tegnapi kormányülés utáni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2006-os úszó Európa-bajnokságra a lágymányosi egyetemi városban építtet uszodát az állam. A szaktárca vezetője azt is elmondta: az általános forgalmi adó nélkül 7,8 milliárd forintba kerül majd a beruházás. Az úszópalotában hat medence kap helyet. A használatba vétel határideje 2006. május 31.
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke elégedetten kommentálta a kabinet döntését.
„Az utóbbi hetekben a kormánykörökből érkező mind több nyilatkozat alapján úgy éreztem, megfordult a helyzet, és a lágymányosi helyszín előnybe került – mondta lapunknak. – Úgy érzem, a kormány bölcs döntést hozott, mi pedig mindent elkövetünk, hogy bebizonyítsuk: érdemes volt támogatni az úszósportot az Eb-pályázatnál.”
Kérdésünkre, hogy a sportág vezetőinek Lágymányos melletti kemény kiállása, a heves viták és egyes, nyílt vagy burkolt bírálatot megfogalmazó nyilatkozatok ártottak-e, az elnök azt válaszolta: „Nem értem, mire gondol, de egyet mondhatok: mi már előre tekintünk.”
Pazár Sándor, a Bp. Spartacus elnöke még a bejelentés előtt nyilatkozott lapunknak: „Bizonyos hírek szerint a Kőér utca már a kormányülést megelőző államtitkári értekezleten sem volt komoly alternatíva, így a döntést nehezen tudjuk megemészteni. Nagyon szomorú vagyok, olyan érzésem van, hogy nem szakmai döntés született.”
A sportvezető hozzátette: úgy érzi, nem sokat számított, hogy a Kőér utcában több száz millió forinttal olcsóbb lett volna a beruházás.
Felvetettük Pazár Sándornak, hogy Gyárfás Tamás éppen lapunknak adott interjújában tett ígéretet arra, hogy latba veti befolyását a Spartacus-uszoda rekonstrukciójáért. „Akkor azt kérem Gyárfás Tamástól, hogy legalább olyan lendülettel segítsen a Kőér utcai uszoda felújításában, mint amilyen intenzitással kardoskodott Lágymányos mellett” – reagált az elnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.