időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Hat fix, hét kétesély

MN
2006.08.02. 23:00

Európa kiemelt labdarúgó-bajnokságai közül elsőként e hét végén a francia kezdődik meg. Egy kivétellel az első forduló valamennyi mérkőzése szerepel a totó 31. heti szelvényén, a fennmaradó öt helyet az angol másodosztály, az úgynevezett Championship League foglalja el. Franciaországban lényegesen nem változtak az erőviszonyok az előző idényhez képest, a Lyon idén is a bajnoki cím első számú esélyese. A totóban e héten mégsem lehet rá fogadni, mert már pénteken pályára lép a Nantes otthonában. Magyar szempontból a francia liga legfontosabb változása, hogy Bölöni László Rennes-t elhagyva a nyártól a Monacót edzi. Magyar játékos továbbra is egy szerepel a francia élvonalban: Rudolf Gergely Nancyban – reméljük, idén több lehetőséget kap, mint tavaly. Ami az otthon szereplő neves, vb-ezüstérmes válogatottakat illeti: Ribéryt (Marseille), Maloudát és Abidalt (Lyon) több külföldi klub is csábította, azaz fogalmazhatunk jelen időben is, de még egyikük sem írt alá máshová.
Az angol másodosztály az egyik legnépesebb külföldi magyar „bázis”. Bár szeretne feljebb igazolni, egyelőre Gera Zoltán (West Bromwich) és Király Gábor (Crystal Palace) is maradt klubjában, csakúgy, mint a Tottenhamhez tartozó, de ott lehetőséget nem kapó Fülöp Márton (Coventry), Gyepes Gábor, Rósa Dénes (Wolverhampton) és a műtéte után lábadozó Buzsáky Ákos (Plymouth). Valamennyiük csapata totómeccset játszik a hét végén. Egyik sem rossz eséllyel. Királyék, valamint Gyepesék idegenben szerepelnek, inkább a döntetlen igényével, Geráék számára hazai pályán viszont egyenesen kötelező a győzelem.

31. heti totótippjeink
1. Ipswich–Crystal Palace 1, X
2. Leeds–Norwich 1
3. Plymouth–Wolverhampton X, 2
4. West Bromwich–Hull 1
5. Coventry–Sunderland 1, X
6. Rennes–Lille X, 2
7. Auxerre–Valenciennes 1
8. Bordeaux–Toulouse 1
9. Le Mans–Nice 1, X
10. Lens–Troyes 1
11. Nancy–Monaco 1, 2
12. Paris SG–Lorient 1
13. St-Etienne–Sochaux 1, X
+1 Sedan–Marseille 2

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.