Világklasszis irányítót igazolt a Veszprém

Chema Rodriguez személyében újabb spanyol játékost igazolt az MKB Veszprém férfi-kézilabdacsapata.

TK
2012. 06. 20. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 32 éves irányító az Atlético Madridtól érkezik, és 2015. június 30-ig szóló, hároméves szerződést kötöttek vele.

„Bízom abban, hogy az eddigieknél is jobb csapat alakul Veszprémben – mondta az eseményen Rodriguez. – Itt eddig is kiváló együttes volt, ám a szerencse hiányzott ahhoz, hogy négy közé kerüljön a Bajnokok Ligájában. Nagyon remélem, hogy az új játékosok a régiekkel kiegészülve igazán eredményesek lesznek.”

Rodriguez 1999-től 2007-ig a Valladolid csapatát erősítette, majd – a sportág történetének addigi legdrágább játékosaként – igazolt az akkor még Ciudad Real néven szereplő Atléticóhoz. Kétszer nyert Bajnokok Ligáját, háromszor spanyol bajnokságot, s háromszor Király Kupát. A spanyol válogatottal 2005-ben világbajnoki címet szerzett, míg tavaly vb-bronzot, 2006-ban pedig Európa-bajnoki ezüstöt nyert.

Bombaerős lesz a Veszprém

A magyar bajnok a holtidényben már megszerezte az ugyancsak spanyol Cristian Ugaldét, illetve a chilei Marco Onetót a Barcelonától, és a jövőben az együttest erősíti majd az iráni Iman Dzsamali is. Ezen kívül a magyar és a katalán klub tárgyal arról is, hogy Nagy László – aki három év kihagyás után tért vissza a magyar válogatottba – mikor csatlakozhat az MKB Veszprémhez.

A nyári felkészülést július 23-án kezdi meg az Antonio Carlos Ortega vezetőedző által irányított magyar együttes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.