Dunaszerdahelyi focistákat vett őrizetbe a rendőrség

A cseh és a szlovák rendőrség szerdán és csütörtökön összesen 19 embert vett őrizetbe a nemzetközi labdarúgó bundabotrány kapcsán.

TK
2013. 09. 12. 23:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DPA német hírügynökség értesülése szerint Csehországban 12, míg Szlovákiában hét embert hallgattak ki gyanúsítottként, utóbbi országban egy személyt szabadon engedtek, mert együttműködő volt a hatóságokkal.

„A szervezett csoport feje egy ázsiai ember, aki közvetítőkön keresztül meccsenként 2 és 60 ezer euró közötti összegeket kínált fel a játékosoknak az eredmény manipulálására” – mondta Tibor Gaspar, Szlovákia országos rendőrfőkapitánya. A jelentések szerint az őrizetbe vettek között van a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely három játékosa és cseh értesülések szerint az ottani első osztályban játszó Teplice három futballistája.

A rendőrségi beszámolók szerint a két országban összesen 19 élvonalbeli meccs lehet érintett, valamennyire Ázsiában fogadtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.