Hemingway: A politika nem való a stadionba, „sem a nyilas, sem a bolsevik”

George F. Hemingway véleménye szerint a politika nem való a stadionba, „sem a nyilas, sem a bolsevik”.

LM
2013. 09. 13. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy hátterében természetesen antiszemita és rasszista megnyilvánulások állnak. A kispestiek még a szerb Vojvodina elleni El-leszereplés alkalmával vívták ki az UEFA haragját, amely ötvenezer eurós büntetésben és két zárt kapus nemzetközi mérkőzésben nyilvánult meg. A klubtulajdonos ezt még megfejelte azzal, hogy bejelentette: lezárják a Kispest szektort. Ezt követően kezdett el keringeni az interneten két kép, melyeken George F. Hemingway széke látható, a kispesti anonim mozgalom üzenete egyértelmű.


A szurkolók egyébként pénteken egy közleményben reagáltak a tulaj lépésére, melyben kijelentik: beszüntetik a szervezett szurkolást a hazai mérkőzéseken. A közleményben egyébként vitatják az UEFA döntését is: „Egyszerűen nem igaz, hogy a Kispest–Vojvodina mérkőzésen a hazai szurkolók mocskos cigányoztak, és nem igaz, hogy náci karlendítéssel szidták az ellenfél szurkolóit. [ ] Senki sem vitatja, hogy voltak a mérkőzésen oda nem illő megnyilvánulások, de Hemingway úr ismét a vádakat azonnal elfogadva, a tényeket figyelmen kívül hagyva ítélkezik” – írják. A drukkerek emellett kikérik maguknak, hogy a a kollektív bűnösség elvét alkalmazzák ellenük.

A tulajdonost megkereste a Class FM a kialakult helyzettel kapcsolatban. George F. Hemingway megismételte, hogy véleménye szerint a politika nem való a stadionba, „sem a nyilas, sem a bolsevik”. Hozzátette, hogy nagyon szeretné a fanatikus szurkolókat, ha elhagynák a politikát, és nem a másik anyját szidnák, hanem csapatukat buzdítanák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.