Madridot a 2024-es játékok már nem érdekli

A spanyol főváros nem fog pályázni a 2024-es nyári olimpiára.

KG
2013. 09. 12. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ana Botella erről csütörtökön beszélt, s kevéssel később az ibériai ország sportminisztere teljes egyetértését fejezte ki az elöljáró álláspontjával.

„Bölcs döntés, hogy 2024-re már nem kandidálunk” – mondta José Ignacio Wert azt követően, hogy Madrid a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) múlt szombati szavazásán, ahol a 2020-as rendezőről határozott a NOB, már az első körben kiesett, s Tokió nyert Isztambul előtt.

A spanyol főváros sorozatban most harmadszor pályázott sikertelenül, de elbukott korábban is, jelesül az 1972-es színhely kijelölésekor, amikor is München győzött vele szemben.

A további próbálkozásról való lemondás mögött nem csupán presztízs- és gazdasági megfontolások állhatnak, hanem az a logikusnak tetsző érv is, hogy 2024-ben aligha adhatna otthont Madrid az olimpiának. A korábbi rotációs gyakorlatnak megfelelően a 2016-os riói és a 2020-as tokiói ötkarikás csúcstalálkozót követően európai város lehet ugyan a következő befutó, csakhogy Madridnak ekkor olyan riválisokkal kellene megküzdenie – többek között Párizzsal, Berlinnel vagy akár Rómával –, melyek jóval esélyesebbnek tűnnek nála a NOB igenjének elnyerésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.