Százak búcsúztak Tapodi Pétertől

Több százan vettek részt a győri szabadhegyi temetőben a múlt szombaton, Kapuvárnál történt buszbalesetben elhunyt Tapodi Péter búcsúztatásán.

KG
2013. 09. 13. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves szakembertől többek között a baleset következtében szintén elhunyt vezetőedző, Fűzy Ákos özvegye és gyermekei, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetése, a sportág jeles hazai képviselői – például Rátgéber László korábbi szövetségi kapitány –, valamint az Uniqa Euroleasing Sopron együttesének tagjai is végső búcsút vettek. A győri gárda játékosai közül azok lehettek ott a búcsúztatáson, akik már nem szorulnak kórházi ápolásra.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke méltatta Tapodi Péter munkásságát. Azt mondta, a szakember halálával nemcsak családját, hanem a magyar kosárlabdázást is hatalmas veszteség érte. Győr város nevében Simon Róbert Balázs alpolgármester beszélt. Úgy fogalmazott, hogy Tapodi Pétert gyorsan befogadta a város, mert Fűzy Ákossal együtt nagyon sokat tettek és sikeresen tevékenykedtek Győr kosárlabdasportjának felemeléséért.

A klub nevében Fűzy András elnök búcsúzott az elhunyt klubigazgatótól. Személyes hangvételű beszédében megemlítette, hogy Tapodi Péter életében a kosárlabda mellett egyre nagyobb szerepet kapott párja és kétéves gyermekük, Tamara is. Hozzátette, a klubigazgató halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar és a győri kosárlabdasportot.

Múlt szombaton Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a győri csapatot soproni mérkőzésre szállító autóbusz. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett térd alatt a lábát, s rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.