Több száz pofon és rúgás lel gazdára

Szombaton rendezik meg a rendészeti szervek Budo és Küzdősport Gáláját. Az ingyenesen megtekinthető versenyen 260-an indulnak.

WA
2013. 09. 13. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján felidézte: tavaly rendezték meg először az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjával közösen a rendészeti bajnokságot, ugyanakkor mintegy 20 éve szerveznek hasonló versenyeket Magyarországon.

A szombati nap a rendőrökről fog szólni – mondta a vezérőrnagy, hozzátéve, hogy a versenyzők számot adnak arról, hogy a közelharcban mennyire jártasak. Megjegyezte: a ju jitsu, illetve a full contact kötelező rendszer a TEK-ben. Úgy vélte, „ha az életéért kell harcolnia a rendőrnek, ennél jobb nincs”.

Beszámolt arról is, hogy az egyébként belépőjegy nélküli programon tavaly összegyűjtött 600 ezer forintot a rendőrárvák megsegítésére fordították. Az idén összegyűlő összeg a Heim Pál Gyermekkórházhoz kerül.

Peter Aerts háromszoros K1 világbajnok nagyszerűnek nevezte, hogy a magyar rendészeti szerveknél kiemelten foglalkoznak ezzel a sportággal. Hozzátette, fontos ez akkor, amikor a rendőröknek meg kell védeniük a hazájukat.

Az MTI kérdésére, miszerint a versenyzőknek tartott edzést követően mennyire tartja felkészültnek a rendészeti szervek munkatársait ebben a sportágban, azt mondta, a rövid edzés alatt nem kapott teljes képet róluk, de rendkívül motiváltnak, lelkesnek nevezte őket.

Karacs Attila, a K1 magyar nagydíjának győztese, profi Európa Liga győztes sportoló, a TEK kiképzője arról beszélt, a TEK megalakulásakor a vezetőség jól vette észre, hogy a rendőrök közelharcra oktatása gyerekcipőben járt, és elkezdtek ezzel kiemelten foglalkozni.

A sajtótájékoztatón átadott háttéranyag szerint szombaton „több száz pofon és rúgás lel gazdára” katonák, rendőrök, börtönőrök és tűzoltók között. Összesen 17 súlycsoportban, 4 stílusban (WAKO K1, ju jitsu földharc, WKF karate és knock down kyokushin karate) mérik össze a versenyzők az erejüket.

A helyszínen kiállítással, vásárral és látványos bemutatókkal várják az érdeklődőket. A verseny fővédnökei Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.