„Kedves MLSZ, ezt nem fogjuk gyerekeknek mutogatni”

Nem mentek el a gyerekek az Andorra elleni meccsre, az MLSZ ezért kizárta az iskolát a következő meccsről.

2013. 10. 21. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik szurkolói portálon jelent meg az a levél, amelyet az MLSZ Gyermekszektora küldött el egy pedagógusnak, aki nem vitte el az osztályát az andorrai meccsre. „A 2013. 10. 15-én megrendezett Magyarország–Andorra mérkőzésre önök nagy számban igényeltek jegyeket, melyeket nem vettek át, vagy jegyigénylésüket nem mondták vissza időben. Az MLSZ-nek az ingyenes jegyek biztosítása anyagi vonzattal jár, ennek következtében arra kérjük önöket, hogy a legközelebbi mérkőzés alkalmával megfontolva igényeljenek jegyeket, valamint a soron következő válogatott mérkőzésre nem áll módunkban jegyeket biztosítani önöknek.”

A tanár elismerte, hogy nagy számban igényeltek jegyet a meccsre, de mivel a „magyar válogatott gyalázatosan, hazaáruló módon szerepelt” előbb Bukarestben, majd pedig „felháborító történelmi vereséget szenvedett Hollandia ellen”, nem látogattak ki az Andorra elleni mérkőzésre. Levelében ezenkívül arra kéri a labdarúgó szövetséget, hogy „a legközelebbi selejtezősorozat alkalmával tisztességesebben álljanak helyt, és megfontoltabb nyilatkozatokat tegyenek a továbbjutást illetően”.

Levélét a pedagógus azzal zárja, hogy valószínűleg nem fogják meglátogatni a nemzeti tizenegy következő mérkőzését, mivel „ezt a gyalázatot nem fogjuk még egyszer gyerekeknek mutogatni, amíg nem történik gyökeres változás a Magyar Labdarúgó Szövetség és a magyar futball vezetésében”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.