Gyurta Dániel és Hosszú Katinka az év sportolója

A két világbajnok úszón kívül Shane Tusup úszóedzőt, a férfi-vízilabdaválogatottat és kapitányát választották az év legjobbjának.

VZ
2013. 12. 19. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjakat csütörtök este a budapesti Syma csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Gyurta Dániel lett az év férfisportolója a magyar sportújságírók szavazatai alapján. A barcelonai világbajnokságon 200 méter mellen aranyérmes, 24 éves úszó hatalmas fölénnyel lett első; 2009 és az előző esztendő után harmadszor lett a legjobb. Az év legjobb női sportolója címet Hosszú Katinka érdemelte ki. A 24 éves úszó idén 200 és 400 méter vegyesen is győzött a barcelonai világbajnokságon, a rövidpályás világkupa-sorozatban pedig 55 érmet – köztük 32 aranyat – nyert, és az összetett pontversenyben is diadalmaskodott. Hosszú férje és trénere, az amerikai Shane Tusup személyében pedig először nyerte külföldi a voksolást az év edzője címért kiírt versenyben.

Az idei világbajnok férfi-vízilabdaválogatott érdemelte ki az év csapata címet a magyar sportújságírók szavazatai alapján, az év szövetségi kapitánya pedig Benedek Tibor lett. A férfi-vízilabdacsapat 2003 óta negyedszer nyerte el az elismerést, a csapattal idén világbajnokságot nyert Benedek Tibor pedig először – ez volt az első éve a nemzeti csapat élén. A 41 éves szakvezető játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, valamint világ- és Európa-bajnok is volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.