Duna-átúszás, hosszában

Agyas ezúttal egy futballvezetőből lett bulvárceleb, Berki Krisztián miatt került izgalmi állapotba.

Ch. Gáll András
2014. 01. 24. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint csütörtök este is. Agyas ezúttal egy futballvezetőből lett bulvárceleb miatt került izgalmi állapotba, és már mondta is:

– Na, helló! Te, két napja azon röhögünk, hogy Berki Krisztián át akarja úszni a jeges Dunát. Azon meg sírunk, hogy ezt az újság, jó, nem a tiétek, a címlapon hozza. Gondolom, fogod, hogy nem a tornász Berki Krisztián, az csak sima olimpiai meg világbajnok, ő legközelebb akkor lesz címlapon, ha Rióban is nyer. Addig maradnak a fingók, böfögők, farokhimbálók a villából. Meg az, aki át akarja úszni a jeges Dunát, közbe’ egy éve akkor volt jég a Dunában, amikor a Zöld Békában ültünk a teraszon, és az Egér, tudod, a smasszer Géza túl sok jégkockával kapta a bacardit, ezért kettőt beledobott a vízbe. Tényleg, ez nem lehetne címlapsztori?

E ponton szelíden felvetettem, hogy most vagy a harmadik évezred magyar bulvársajtóját váltjuk meg, vagy Berki Krisztiánról beszélgetünk, mire Agyas azonnal lecsapott:

– Jól van, látom, téged is csak a Berki érdekel, tudhat valamit. Pincérből meg motorkereskedési eladóból lett a Fradinál futballigazgató, főiskola helyett faiskolával, ő vitte oda Pruknert, csak azt felejtette el közölni vele, hogy ahogy megkötik a szerződést, ő egyből lemond, és elhúzza a csíkot. Úgyhogy szegény Prukner épp csak megjött Kaposvárról, még ott volt a táskája a kezében, és már ő felelt az egész Fradiért, amikor még azt se tudta, melyik a Nagyvárad tér felőli kapu. Na, ilyen egy igazi magyar futballvezető, mint a Berki. Akire amúgy azt mondják, hogy soha egy fillérrel se károsította meg saját magát. Csak valahogy elfogyott a pénz, a Fradiban is, Vácon is, mert ott is megfordult, de Berkit ez már nem érdekelte. Üzletember lett, meg testépítő, mondtuk is a fiúkkal, ja, testépítő, csak még félig van kész. Mostanra már többszörös bajnok is lett, pedig a tartalék tartalékja volt, csak akkor állhatott be a kapuba, ha edzés után már mindenki hazament. Olvastam, hogy politikus is lenne, az MSZP-t nézte ki, ennek örültem. Aztán kiderült, hogy táplálkozási tanácsadó is, akkor meg is próbáltuk szerezni a számát, hogy felhívjuk, és megkérdezzük, hány drogos sütit lehet megenni egy nap

Ekkor, átmenetileg szóhoz jutván, megjegyeztem, Berkinek elvitathatatlan képessége a remek önmenedzselés, színes figurája a magyar bulvárvilágnak, amelyből vétetett, különben sem bizonyítottak rá soha semmit, úgyhogy ezeket a vádaskodásokat el kellene felejteni. Agyas persze az utolsó száz szó jogát megtartotta magának:

– Oké, ez már megint a kamu, de ne félj, mi is támogatjuk Berkit, már gyűjtjük is neki a jégkockákat. Várjuk, mikor ússza át a jégkockás Dunát, és azt üzennénk, ne keresztbe induljon, azt már annyian megcsinálták, hanem hosszába’. Na, helló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.