Heidum ígéri, elbírja a magyar zászlót

Európa-bajnoknőnk nem izgul a feladata miatt, ami a megnyitón vár rá, s már a versenyekre koncentrál.

FT
2014. 02. 07. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mire gondolt, amikor a vasárnapi csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető kimondta a nevét, hogy ön viszi a zászlót a megnyitón?
– Már hallottam róla, így annyira nem lepődtem meg, de nyilván nagyon örültem neki, hatalmas megtiszteltetés. Nem izgulok jobban, pont annyira izgatottan várom a megnyitót, mint előtte. Nem jelent plusz terhet, nem is túl nehéz, tehát fizikálisan sem okoz gondot. Inkább a jégen való szereplés miatt van bennem egy kis drukk, de próbálom elhessegetni.

– Szocsi, az olimpiai szereplés mennyire lehet meghatározó a jövőjét, a pályafutását illetően?
– Nyilván, ha jól sikerül, akkor az hatalmas lökést adhat. De ha nem sikerül olyan jól, akkor elgondolkodik az ember a folytatáson. Még nem tudom, hogy alakul a jövőm. Leginkább attól függ, mennyire bírja a térdem, a testem. Fejben nem érzem magam huszonötnek, húsznál megálltam. De a testem már gyakran jelzi, hogy közel húsz éve kemény munkának van kitéve. Ennek a függvénye lesz a folytatás, és az is számít, hogy milyen támogatást kap majd a csapat.

– Az utóbbi hetekben sokat lehetett olvasni az olimpiát ért terrorfenyegetésről. Tapasztalt, érzett ebből bármit Szocsiban?
– Nem érzékelek ebből semmit, és ez nem is téma a sportolók között, senki nem érzi magát fenyegetve. Egyelőre minden nagyon csendes és biztonságos, remélem, ez így is marad.

– Beszéljünk egy kicsit az esélyekről. Kezdjük a váltóval.
– A realitás talaján maradva Kanada és Korea nagy falat, de ez short track, csúszik a jég mindenkinek. Jó lenne olyan közel maradni hozzájuk, hogy ha esetleg hibáznak, akkor azt ki tudjuk használni. Szerintem a B döntő lenne a reális. Ott mindegyik csapatot vertük már meg, mindegyik csapat előzött már meg minket. Ha nagyon nagyot harcolunk, mindenki jó formában lesz, és nem rontjuk el a váltásokat, akkor összejöhet pontszerzés. Az első torinói kvalifikációs verseny után eltemettük a váltót, minimális esélyünk maradt a kijutásra, de mégis összejött. Ezek után úgy gondolom, bármi megtörténhet.

– Egyéniben?
– A világkupákon az 1500 méter ment a legjobban, kétszer voltam A döntős. Nagyon sok versenyző van azonos szinten a mezőnyben. Minden azon múlik majd, hogy milyen futamot kapok, mennyire tudom megvalósítani a taktikát, milyen formában leszek fizikálisan és mentálisan a verseny napján. Nagyon sokat dolgoztam, a fejem is a helyén van, tehát minden adott arra, hogy egy jó eredmény kijöjjön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.