Pintér elégedett, hálálkodik a lelkes közönségnek

Pintér Attila szövetségi kapitány szerint örvendetes, hogy most már egy órán át bírtuk az ellenfél iramát.

Ch. Gáll András
2014. 05. 23. 0:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország–Dánia felkészülési labdarúgó-mérkőzés után a két szakvezető nyilatkozott.

Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya:

– Az első félidőben túl lassan játszottunk, nem tudtunk mit kezdeni a labdával. Helyzet nélkül kaptunk gólt, szerintünk lesről. Szünet után sokkal erőteljesebben játszottunk, átálltunk a 4-4-2-re, Eriksen és Krohn-Dehli jól játszott, Schöne is, hét-nyolc gólhelyzetünk volt, a labdabirtoklásban is legalább 70:30-as fölényünk. Ez a meccs jó alapot jelent a továbbiakra.

– Höjbjerg miért nem játszott?
– Mert Krohn-Dehli és Eriksen remekelt.

– Meglepte-e, hogy percenként kerültek gólhelyzetbe a második félidőben?
– Nem, mert az elsőben is domináltunk. Sajnos a helyzetkihasználásunkon még rengeteg javítanivaló van.

Pintér Attila fura módon a dánok értékelésével kezdte:

– Tizennégy éve építik a csapatukat, ide lehet eljutni, hogyha hagyják építkezni a kapitányt. Labdabiztosak voltak, több lehetőségük volt, mint nekünk. Ennyit jelent, ha van bizalom a kapitány iránt.

Aztán áttért a magyar válogatott játékának elemzésére.

– Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, hatvan percig bennünk is megvolt a szervezettség. Egy pontrúgás utáni lecsorgóból szerezték az első gólt a dánok. Kellett a közönség is ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a 2–2-t. Az út elején járunk, több összetartásra és támogatásra van szükségünk. Gratulálok a csapatnak az eredményhez, és még egyszer köszönöm a közönség támogatását.

– Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a középpályán bátrabban kellett volna kezdeményeznünk. Egy óra után vette át a kezdeményezést a dán válogatott, de erre számítani lehetett. Ismétlem, egy út elején járunk.

– A jövő szempontjából mi volt a legbiztatóbb?
– Az, hogy így tudtak egymásért küzdeni a játékosok. A másik, hogy 60 percig szervezettnek tűnt a csapat. A középpályán kellett volna bátrabban passzolnunk. ( ) Tudtuk, hogy azonnal visszatámadnak a dánok, állandó nyomás alá helyezik a játékosainkat, ez nem igazán jellemző az NB I.-ben. Várható volt, hogy előbb-utóbb elfogyunk. A finnek ellen mindez 30 perc után következett be, most kitolódott 60 percre, és ez jó. A finn meccs óta három összetartás lett volna, de egy sem volt sajnos Hatvan percig próbáltuk felépíteni a játékunkat, az első gólunk is begyakorolt figura volt, miként a második is. Ha nem is sokat, de előreléptünk a finn meccshez képest. ( ) Abban állapodtunk meg a klubedzőkkel, hogyha egy klub nem adja oda a játékosait, akkor a többit sem kényszerítjük. Nem akartam egyetlen klubot sem hátrányba vagy előnybe hozni. Bízom benne, hogy a jövőben meglesznek az összetartások. Egy egyesület jelezte, hogy nem akarja odaadni a játékosait, nincs felhatalmazásom, hogy kiadjam ezt a nevet

Magyarország–Dánia 2–2 (1–0)
Derbecen, Nagyerdei Stadion, 20 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), illetve Eriksen (56.), Schöne (72.)
sárga lap: Tőzsér (40.), illetve Würtz (50.)
Magyarország : Gulácsi Péter – Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán (Juhász Roland, 57.), Korhut Mihály (Szabó János, 61.) – Pátkai Máté (Kalmár Zsolt, a szünetben), Tőzsér Dániel – Gyurcsó Ádám (Varga Roland, a szünetben), Szakály Péter (Koman Vladimir, a szünetben), Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 67.)
Dánia : Stephan Andersen – Jabob Ahlmann, Daniel Agger, Simon Kjaer (Rasmus Würtz, a szünetben), Lars Jacobsen – William Kvist (Andreas Bjelland, a szünetben) – Michael Krohn-Dehli (Thomas Kahlenberg, 79.), Jakob Poulsen (Morten Rasmussen, a szünetben), Christian Eriksen, Kasper Kusk (Lasse Schöne, a szünetben) – Martin Braithwaite

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.