Tovább termel a győri aranybánya és Görbicz

A Győr a BL megnyerése után változatlan sebességgel robogott át a Fradin a bajnoki döntő első mérkőzésén.

Ch. Gáll András
2014. 05. 11. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen kérdésesnek tűnt, hogy a múlt vasárnap, a budapesti Papp László Budapest Sportarénában megvédett BL-cím után a győriek miként lesznek képesek ismét felszítani a harci szellemet, de már a bemelegítés során látszott, hogy az náluk magától lobog. Szurkolóik is túlharsogták a Fradi-tábort, ami a Népligetben azért messze nem papírforma; a parketten ellenben az volt, hogy az ismét Lunde bravúrjaiból és szilárd védekezéséből építkező ETO átrohant az FTC-n. A fradisták sérülésektől és betegségektől tizedelten, ráadásul a kishitűség nevű járvány által is terhelve, csekély esélyüket nem daccá, hanem apátiává alakítva inkább csak közelről szemlélték a vendégek újabb diadalát. Szünetben már 18-10-re léptek meg Lökéék, a vendég drukkerek a 33. percben tízig számolhattak, majd tizenkettőre nőtt a differencia. Ambros Martín edző ekkor cseréit is bevetette már, a hazaiaknak pedig a hajrára valamelyest visszatértek az életfunkcióik, így alakult ki a 32-25-ös végeredmény. Görbicz és Amorim kettesben 14 gólt vágott, Lunde pedig rendre görcsbe rántja a ferencvárosiakat, és ezúttal is így történt.

Érdeklődésemre, érzi-e az ellenféllel szembeni mentális fölényét, és tudatosan használja-e azt, így felelt: „Arra természetesen figyelek, hogy ne lebiggyesztett szájjal álljak a kapuba, hanem mosolyogva, hadd lássák, hogy a kedvem és az önbizalmam is megvan a játékhoz. Mivel a védekezésünk nagyon jó, és összhangban vagyunk, azt is könnyebben kitalálom, hova várhatom a lövéseket, és el tudom képzelni, hogy ez így összességében már valóban nem túl biztató a vetélytársnak.”

Görbicz Anitától azt kérdeztük, a BL-címvédés után nem nyűg-e nekivágni az újabb mérkőzéseknek, ő pedig szokása szerint kliséktől mentes, őszinte feleletet adott: „Nyűgnek nem mondanám, de az tény, hogy a BL megnyerése és az azt követő két és fél napi ünneplés, pihenés után nem volt egyszerű visszaállni. De vissza kellett, mert a Fradi Európa egyik legjobb csapata, mi Budapestre is győzni jöttünk, és ezt már az első percekben mindenképpen jelezni szerettük volna. Igaz, hogy a héten egy-egy edzésen Ambrosnak fel kellett emelnie a hangját, de a meccsen már minden rendben volt.”

Mármint győri szemszögből, mert a Fradi csapatkapitánya, Szucsánszki Zita érthető csalódottsággal mondta: „Tomori Zsuzsi egész héten beteg volt, Zácsik Szandrának olyan rossz a térde, hogy fel sem tudott ugrani, Mészáros Rea nem is játszhatott. Az önbizalmunkon az sem segített, hogy két hete nem játszottunk már meccset, csak a Győrre készültünk, és közben nézhettük a tévén, ahogyan megnyerte a BL-t. De csütörtökön megpróbálunk ennél többet nyújtani.”

Meg is kell, hiszen a finálé második összecsapását ekkor rendezik a Rába partján, és mivel a kiírás szerint a döntő valamely fél második győzelméig tart, minden azt ígéri, hogy a győri aranybányában folytatódik a csúcsra járatott termelés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.