Andrea Pirlót odaszögezték, ahol van

Andrea Pirlo további két évvel, 2016. június 30-ig meghosszabbította szerződését az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatával.

BuL
2014. 06. 11. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A torinói klub honlapja kedden számolt be a megállapodásról, hozzátéve, hogy a világbajnok irányító 2011 nyári érkezése óta eddig 131 mérkőzésen lépett pályára a Juventus színeiben, 11 344 játékperce alatt 11 551-et passzolt, mindezt 90 százalék feletti pontossággal.

A három éve az AC Milantól érkezett Pirlóval a Zebrák három bajnoki címet szereztek és két olasz Szuperkupát nyertek.

A 35 éves futballista jelenleg az olasz válogatottal készül Brazíliában a szombati, Anglia elleni világbajnoki bemutatkozásra. A vb után ugyanakkor a nemzeti együttesben nem szeretne már többet pályára lépni.

„Úgy tervezem, hogy a világbajnokság után búcsúzom a válogatottól. Benne vagyok már a korban, ideje átadni a helyet a fiataloknak, haszontalan lenne tovább folytatni” – mondta szerdán sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy mindig készen állna a visszatérésre, de gondot okozna a jelenléte, mert ideges lenne, ha nem játszana, ezért jobb, ha otthon marad.

Pirlo eddig 109 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.