Bor Barna bronzérmet szerzett Kubában

A sportoló a plusz 100 kg-ban indult, de minden kategóriában kiélezett volt a küzdelem.

NT
2014. 06. 09. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a kubai tornára a vártnál kevesebb – harminckilenc országból nagyjából háromszáz – dzsúdós érkezett, ugyanakkor minden súlycsoportban nagyon erős mezőny indult.
Így volt ez a 100 kg-nál nehezebbek között versenyző Bor kategóriájában is, aki hozta az első két mérkőzését: az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmese előbb ipponnal verte ecuadori riválisát, majd vazaris hátrányt dolgozott le a hazaiak nagy reménysége, Oscar Brayson ellen – méghozzá az utolsó fél percben, végül leszorítással a magyar dzsúdós nyert.

Ugyanakkor az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Szajidovtól. A bronzmeccsen már nem kellett tatamira lépnie a kétszeres Eb-ezüstérmes grúz Adam Okruasvilivel, aki sérülés miatt nem állt ki ellene.

A két bronzérmesen kívül a magyar csapatból Fogasy Gergő (100 kg) az ötödik, Krizsán Szabolcs (81 kg) pedig a hetedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.

A nemzetközi szövetség, az IJF sorozata, a World Judo Tour Kuba után Magyarországon folytatódik: két hét múlva Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek Grand Prix-viadalt, amelyre a világ minden pontjáról hatszáz dzsúdóst várnak, és a magyar színekben ötvenhat versenyző lép majd a küzdőtérre – írta a magyar szövetség honlapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.