Egykori olasz klasszis ülhet a Honvéd kispadjára

Pietro Vierchowod irányítja a következő szezonban a bajnokságban legutóbb kilencedik Budapest Honvédot.

KG
2014. 06. 13. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 55 éves szakember játékosként 45-ször szerepelt az olasz válogatottban, 1982-ben világbajnoki aranyérmet, 1990-ben vb-bronzot nyert a nemzeti együttessel. Hazájában 562 élvonalbeli bajnoki találkozón lépett pályára a Fiorentina, a Roma, a Sampdoria, a Juventus, az AC Milan és a Piacenza színeiben, védő létére 38 gólt szerzett. A Romával és a Sampdoriával bajnoki aranyat nyert, négyszeres Olasz Kupa-győztes, a Juventusszal pedig 1996-ban a Bajnokok Ligájában is első lett.

Vezetőedzőként 2001 és 2006 között a Catania, a Fiorentina és a Triestina együttesénél dolgozott, majd egészen tavalyig Roberto Mancini szakmai stábjának tagja volt az Internazionalénál, a Manchester Citynél és a Galatasaraynál.

Vierchowod segítője másodedzőként Simon Miklós lesz, az első csapat fizikai felkészítéséért pedig az olasz Dario Di Donato a felelős. A kapusedzői posztot továbbra is Tóth Iván tölti be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.