Gémesit a világbajnok állította meg az Eb-dobogón

A gödöllői kardvívó bronzérmével pályafutása eddigi legjobb egyéni eredményét érte el.

2014. 06. 10. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi kardozók mezőnyében mind a négy indulónk gond nélkül felverekedte magát a 32-es táblára, ahol a sors rögtön összehozott egy házon belüli csörtét, ami nem tartott sokáig. Decsi Tamásnak még 0–0-s állásnál kifordult a bokája Szilágyi Áron ellen, így olimpiai bajnokunk úgy jutott tovább, hogy ebben a körben egyetlen tust sem adott. Sajnos ezután a francia Nicolas Rousset ellen – aki előzőleg az európai ranglistát vezető román Tiberiu Dolniceanut ejtette ki – is csak tízet, így 15–10-re kikapott. Szatmári András is a tizenhat között zárt, a német színekben versenyző Szabó Mátyást 15–6-ra verte, ám a papíron könnyebbnek ígérkező, „echte” német Richard Hüberstől 15–13-ra kikapott.

A tavalyi budapesti vb-n hetedik, s az idei madridi Világkupán ezüstérmes Gémesi Csanád viszont három remek győzelmet aratott: a lengyel Adam Skrodzkit 15–9-re, a fehérorosz Aljakszandr Bujkevicset 15–12-re, majd Szilágyit „megbosszulva” Rousset-t 15–13-ra győzte le. S így már meg is lett az érme, csak a színe volt kérdéses. A gödöllői pengeforgató a legjobb négybe három orosz mellé került be, és a döntőbe jutásért éppen a legnagyobb nevet fogta ki, a vb-címvédő Venjamin Resetnyikovot.

A papírforma sajnos nem borult fel, Gémesi – bár „félidőben” 8–7-re, aztán 11–10-re is vezetett – 15–12-re kikapott, de a bronzérem így is pályafutása eddigi legjobb egyéni eredménye. A tavalyi Eb-n a csapattal ezüstérmes lett, s együttesünk a 10. helyével aligha megbékülő Szilágyival Strasbourgban is jó eséllyel rohamozhatja meg a dobogót.

Női tőrözőink sajnos nem jutottak messzire, legtovább Knapek Edina, aki a 16. helyen végzett. Szerdán megkezdődnek a csapatversenyek, elsőként a férfi párbajtőrözők lépnek pástra. Együttesünk a vb-címvédő, s szombat óta már Rédli is kiünnepelhette magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.