Hidegzuhany az olaszok ellen

Női párbajtőrcsapatunk az ötödik helyen végzett a strasbourgi vívó-Európa-bajnokságon.

2014. 06. 12. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután persze, hogy női csapatunk az Eb-t az oroszok, a kínaiak és a románok mögött a világranglista negyedik helyéről kezdhette, s értelemszerűen az ázsiaiakkal nem kellett számolnia, ráadásul a tavalyi zágrábi kontinenstornán bronzérmes volt, most is a dobogóra készült. A nyolc közé jutásért Izrael nem is okozott gondot, Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző alakulata végig vezetve 45-36-ra nyert, ezután azonban az olaszok keresztülhúzták a számításainkat.

Az első asszóban Szász Emese és Bianca del Carretto sem erőltette a vívást, 0-0-ra végeztek egymással, ami inkább nekünk kedvezett, hiszen a Vasas világranglista-vezetője egyéniben a négy közé jutásért éppen del Carrettótól kapott ki, aki aztán megnyerte az Eb-t. A második párban Antal Edina 4-2-re győzött Rossella Fiamingo ellen, aki a világranglista alapján az ellenfél legjobbja, kezdésnek ez nem volt rossz. A folytatás viszont igazi hidegzuhanyt hozott, már egyetlen asszót sem sikerült nyernünk, Szásznak lett még egy 4-4-es döntetlenje. Nem segített az sem, hogy Révész Juliannát Tóth Hajnalka váltotta. Szász Emese az utolsó asszóra 24-17-es hátrányunknál állt fel Fiamingo ellen, de nem tudott csodát tenni, az olaszok 34-26-ra győztek.

Idén eddig öt Világkupa-versenyt rendeztek, együttesünk háromszor dobogón állt, minden színű érmet szerzett, de ezúttal csak csak az 5-8. helyekért küzdhetett. S legalább némi vigaszt nyert, mert az ukránokat 45-31-re, a lengyeleket pedig 45-38-ra legyőzte, így az ötödik helyet megszerezte.

Az Európa-bajnokságon pénteken férfi tőrben és női kardban rendezik meg a csapatversenyt, a szombati záró napon a férfi kardozók és a női tőrözők lépnek pástra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.