Kinevezték a pécsiek új vezetőedzőjét

Véber György lett az NB I-ben szereplő PMFC-Matias új vezetőedzője.

KG
2014. 06. 13. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edző pénteken két plusz egyéves szerződést írt alá. A legutóbbi szezonban a Mezőkövesd trénereként tevékenykedett, Pécsen pedig a posztjáról csütörtökön távozó Lőrincz Emil vezetőedzőt váltja.

A Pmfc.hu-nak Véber György azt mondta: előrelépésnek tartja a lehetőséget. Úgy vélekedett, egy tradicionális, nagy múltú és biztató jelenű klubnál építhet csapatot az NB I-ben. Fontosnak nevezte, hogy megmaradjanak a tehetséges, helyi kötődésű fiatalok a keretben és a kezdőcsapatban. Beszámolt arról, hogy Matyi Dezső klubtulajdonos kérésének megfelelően látványos, szórakoztató játékot vár el a csapattól a következő szezonban. Mint mondta, a feltételek adottak, így csak rajta, illetve a játékosokon múlik a sikeres szereplés.

A pécsi futballisták felkészülése június 25-én kezdődik. A csapat itthon tréningezik, és a bajnoki rajtig több felkészülési meccset játszik.

Véber György 2012-től a Mezőkövesd vezetőedzője volt. Irányításával a csapat története során először harcolta ki az NB I-es szereplést, nem sokkal a 2013/14-es szezon vége előtt azonban közös megegyezéssel szerződést bontott vele a klub. A Mezőkövesd kiesett az NB I-ből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.