Lottósorsolás szakította meg a magyar–szlovén kézimeccset

A vb-selejtezőt tévén követők emiatt lemaradtak a mérkőzés utolsó percéről.

TK
2014. 06. 09. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt öt évben az RTL Klub és a Sportklub közvetítette a magyar férfi- és női kézilabda-bajnokságot, valamint a válogatottak mérkőzéseit. Pünkösdvasárnap a szlovének elleni világbajnoki selejtezőmérkőzést is műsorára tűzte a kereskedelmi csatorna.

A végig kiélezett meccs utolsó percében Mocsai Lajos időt kért, az RTL Klub viszont „kifutott az időből”, és befejezettnek tekintette az összecsapást, majd átváltott a Hatoslottó sorsolására. A csatorna vasárnapi teletextje szerint délután négyig tartott volna a mérkőzés, így kedveztek is a nézőknek a plusz tizenöt perc adásidővel. Azt azért nem árt tudni, hogy a kézilabdában a sűrű játékmegszakítások – sérülés, szabálytalanság, időkérés, törlés stb. – idején áll az óra, így a szünettel együtt 70 percnyi tiszta játékidőre érdemes rászámolni 25-30 percet.

A kézilabda szerelmeseinek szerencséje, hogy a maradék játékidőben érdemleges dolog nem történt a Veszprém Arénában.

Az RTL Klub honlapján található „TV Műsor” menüpont alatt – hétfő déli állapot szerint – a mérkőzés utáni film 16:20-kor kezdődött. A számhúzást kihagyták a felsorolásból.

A teljes meccset vasárnap este, 21.15-ös kezdettel, a Sportklubon lehetett újranézni.

A Magyar Kézilabda-szövetség 2009-ben kötött ötéves megállapodása most járt le az RTL Klubbal és a Sportklubbal, így a jövőben a sportág mérkőzéseit a közszolgálati televízió sugározza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.