Mandzukic Guardiola miatt léphet le a Bayernből

Nem tud alkalmazkodni a tiki-takához, így elhagyhatja a tavalyi BL-győztes csapatot.

GB
2014. 06. 10. 0:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát válogatott csatár egy lapinterjúban azzal indokolta döntését, hogy nem tudott alkalmazkodni az új játékstílushoz, amelyet Josep Guardiola vezetett be.

„Mesés pillanatokat éltem át a Bayernben, de legyünk őszinték, az a stílus, amelyet Guardiola alakított ki, nem fekszik nekem” – idézte őt a Sportske Novosti. „Bármekkora erőfeszítést is teszek, nem látom a helyem ebben a típusú futballban, és nem tudom a legjobbamat nyújtani. Mivel pedig ez a helyzet, érdemes váltani” – tette hozzá.

Elhatározásáról már május elején tájékoztatta Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnökét.

A futballista konkrét terveiről nem beszélt, de a helyi sajtó két angol csapattal, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal boronálta össze.

A 28 éves Mandzukic ugyanakkor megköszönte a bajor klubnak, hogy szerződéshosszabbítási ajánlattal állt elő, és sok sikert kívánt a csapat katalán trénerének, akit nagy edzőnek nevezett.

Mandzukic a Real Madridban futballozó Luka Modriccsal együtt a világbajnokságra készülő válogatott meghatározó játékosa. A horvát nemzeti együttes számára a brazíliai torna csütörtök este a házigazdák elleni nyitómérkőzéssel kezdődik, de azon eltiltás miatt Mandzukic még nem játszhat. A horvátok a későbbiekben a kameruniakkal – ha mégis útra kelnek Brazíliába – és a mexikóiakkal csapnak össze a vb csoportkörében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.