Pénteken a Sirály sétányon az égbe ugranak

A férfirúdugrás klasszisokkal lesz a fókuszban a Hopp-Parádén a MOM Kulturális Központ előtt.

2014. 06. 12. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gálaversenyen indul a 2011-ben vb-ezüstérmes kubai Lázaro Borges (nyitó képünkön, egyéni csúcsa 590 centiméter), a tavalyi moszkvai vb-n nyolcadik orosz Szergej Kucserjanu (581 cm), a fedett pályás vb-6. cseh Michal Balner (576 cm), a junior világbajnok orosz Anton Ivakin (565 cm) és a szlovén Andrej Poljanec (560 cm), ám az érdeklődők között akad valaki, aki mindannyiuknál nagyobb név a műfajban. A 90-es évek klasszisa, az olimpiai, vb- és Eb-arannyal is rendelkező orosz Makszim Taraszovról kevésbé köztudott, hogy tíz évig Budapesten éppen a XII. kerületben élt, az Eb-címét 1998-ban nálunk szerezte – olimpiát 1992-ben Barcelonában nyert –, már csak ezért is szívesen fogadta el a szervezők meghívását egy talkshow-ra. Taraszov egyéni legjobbja amúgy 605 centi, ezzel negyedik az örökranglistán a francia Renaud Lavillenie (615 cm), az ukrán Szergej Bubka (614 cm) és az ausztrál Steven Hooker (606 cm) mögött.

A Hopp-Parádé bekerült az idén indult Atlétikai Magyar Szuperliga-sorozatba, ennek keretében még a rúdugrás előtt 13 órakor rendezik meg a női, 14.45-től a férfitávolugrást a legjobb hazai versenyzők részvételével. A női mezőnyben megméreti magát a 22 éves Schmelcz Fanny, aki májusban az egyetemi és főiskolai ob-n 656 cm-t ugrott, s ezzel teljesítette az Eb-szintet.

Rövid összefoglaló a tavalyi Hopp-Parádéról:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.