Ungvári Miklós nem harcol, megfújja Lehel kürtjét

Olimpiai ezüstérmes dzsúdósunk vállsérülése miatt nem indul a hét végi budapesti Grand Prix-n.

2014. 06. 19. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ceglédiek olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok dzsúdósa vállsérülése miatt kénytelen kihagyni a viadalt. „A másfél hetes törökországi edzőtáborozás után egy hazai edzésen estem rá a vállcsúcsomra, amikor próbáltam kifordulni egy dobásból. Sajnos egy régebbi sérülésem újult ki, ezt még az egyik mittersilli táborban szedtem össze, akkor valószínűleg nem pihentem ki rendesen. Nagyon fontos lett volna ez a kvalifikációs viadal, szeretek is hazai közönség előtt versenyezni, de nem érdemes kockáztatni, hogy erre a sérülésre esetleg rámenjen a világbajnoki felkészülésem is” – nyilatkozta Ungvári Miklós a Grand Prix hírlevelében.

A Közgép-Ceglédi VSE klasszisa hozzátette: természetesen szurkol a többieknek, különösen a vasárnap tatamira lépő testvérének, Ungvári Attilának. Szokásához híven minden szurkolói eszközt igénybe vesz, megfújja majd Lehel kürtjét is  – no persze nem az eredetit.

A GP-n 56 ország közel ötszáz versenyzője indul, köztük négy londoni olimpiai bajnok. A grúz Lasa Savdatuasvili éppen Ungvárit verte a döntőben, s hozzá hasonlóan immár egy súlycsoporttal fentebb, a 73 kg-ban szerepel, de a visszavágó most nem jön létre. A válogatott a Papp László Budapest Sportaréna mellett a Hotel Arénába kvártélyozza be magát, itt lesz az akkreditáció, és pénteken délután itt ejtik meg a mérlegelést is. S azért is praktikus a szálláshely választása, mert a Grand Prix után a jövő héten az ugyancsak szomszédos Körcsarnokban rendeznek nemzetközi edzőtábort, amit természetesen a hazai versenyzők sem hagynak ki.

A budapesti Grand Prix programja:

szombat: női 48, 52, 57, 63 kg, férfi 60, 66, 73 kg
vasárnap: női 70, 78, +78 kg, férfi 81, 90, 100, +100 kg

A selejtezők szombaton és vasárnap is 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek a Papp László Budapest Sportarénában.

A GP-n induló magyar versenyzők végleges névsora:

férfiak:
60 kg: Burján László (Budaörsi SC), Szabó Csaba (Kecskeméti JC), Bartha Ákos (Miskolci VSC)
66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (UTE), Hagyó Gábor (Honvéd-Kipex), Végvári Martin (Mogyi-Bajai JC)
73 kg: Kiss Norbert (Atomerőmű SE), Herédi Ákos (Budaörsi SC), Urbancsok Tamás (Honvéd-Kipex), Pál Gyula (Honvéd-Kipex)
81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex), Csoknyai László (Atomerőmű SE), Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE), Köller Milán (Mogyi-Bajai JC)
90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex), Ohát Zalán (Atomerőmű SE), Kersics Dávid (Pécsi VSK)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (Kecskeméti JC), Ömböli Renátó (Atomerőmű SE)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE), Péntek Zoltán (Leányvár SE)

nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Pupp Réka (Atomerőmű SE)
52 kg: Maros Barbara (KSI SE), Balogh Daniella (Mohácsi TE), Tóth Patrícia (Ippon Judo Tatabánya), Polgár Luca (Atomerőmű SE)
57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (Varga Cseppek), Keliger Bernadett (Közgép-Ceglédi VSE)
63 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), Szabó Franciska (Varga Cseppek), Baczkó Bernadett (KSI SE), Polyák Krisztina (Kecskeméti JC)
70 kg: Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya), Hegedűs Dóra (Wadokai JC), Siroki Ibolya (Budaörsi SC), Mohácsi Szandra (Pécsi VSK)
78 kg: Joó Abigél (KSI SE), Czanka Bernadett (Havasi JC), Diviki Barbara (Leányvár SE)
+78 kg: Bodó Bernadett (Pécsi KSE)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.