A Videoton elbánt a Győrrel

A székesfehérvári együttes fordulatos meccsen verte a Győrt hazai pályán, a Honvéd kikapott a Nyíregyházától.

MNO
2014. 08. 09. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Videoton fordulatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte hazai pályán a Győrt a labdarúgó-NB I harmadik fordulójának szombati játéknapján, ezzel továbbra is százszázalékos.

A nagy meleg ellenére jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok, amelyekben összesen 11 magyar válogatott labdarúgó futott ki kezdőként a gyepre. Videoton-kapufa, valamint a két kapu előtti helyzetek jelezték, hogy a három pontot szeretné mindkét fél. Az első félidő második felére fölénybe került a vendéggárda, majd egy partdobás után Pátkai révén a vezetést is megszerezte.

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Videoton, és egy kontra végén öngóllal egyenlített. A Győr nem sokkal később szép támadásból szerzett ismét vezetést, majd Juhász idénybeli harmadik fejesgólja után újra egyenlő lett az állás. A hazai találatot követően némileg megzavarodott a vendéggárda, így hamarosan újabb Videoton-gól következett. Változatos találkozón, nagy küzdelemben maradt százszázalékos a székesfehérvári csapat, miközben a Győr már második vereségét könyvelhette el az idényben.

Videoton FC – Győri ETO FC 3-2 (0-1)

Székesfehérvár, 3645 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Wolfe (59., öngól), Juhász R. (75.), Nikolics (83.), illetve Pátkai (42.), Rudolf (66.)
sárga lap: Vinícius (51.), Juhász R. (51.), Nikolics (54.), illetve Lang (67.), Priskin (71.), Kocic (89.)

Videoton:
Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor, Simon Á. (Feczesin 76.) – Gyurcsó, Kleinheisler (Trebotic 64.), Oliveira (Álvarez 70.) - Nikolics

Győr:
Kocic – Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi – Varga R. (Andrics 80.), Pátkai, Kamber, Koltai (Kronaveter 46.) – Priskin, Rudolf

A harmadik fordulónak egy győzelemmel és egy vereséggel nekivágó Honvéd és a fővárosi fellépésre egy ponttal érkezett élvonalbeli újonc mérkőzése sokáig a várt forgatókönyv szerint zajlott: jobbára a vendéglátók kísérleteztek helyzetek kialakításával, a nyírségiek pedig inkább a védekezésre rendezkedtek be. Igazán nagy lehetőség ugyanakkor alig akadt, s félóra elteltével leginkább az ivószünet hozott érdemi változást a meccs képében.

A második félidőben is egymás után sorjáztak a hazai akciók, ám rendre ki is maradtak a helyzetek. Majd jött a váratlan fordulat: egy ellentámadás végén a második félidőre beállt Bajzát Péter 7 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Újabb fejleményként alig néhány perc múlva emberhátrányba került a Nyíregyháza, ám a váratlan sikert már tíz emberrel sem engedte ki a kezéből a vendégegyüttes.

Budapest Honvéd – Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-0)

Bozsik József Stadion, 1000 néző, v.: Farkas
gólszerző: Bajzát (63.)
sárga lap: Holender (87.), Marku (85.)
piros lap: Fodor (67.)

Bp. Honvéd:
Kemenes – Baráth, Ignjatovic, Marku, Fejes J. – Nagy G. (Holender, 64.), Portilla, Vécsei (Hidi, 73.) – Job, Youla (Prosser, 85.), K. Traoré

Nyíregyháza:
Balogh J. – Szokol, Rubus, Fodor, Jánvári (Törtei, a szünetben) – Rezes, Kosztics, Szécsi, Abdouraman, Koller K. (Póti, 71.) – Lázár B. (Bajzát, a szünetben)

Az egy döntetlennel és egy vereséggel álló Pécs és az egy győzelmet és egy döntetlen szerző Újpest találkozójának első félidejében a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, tizenegyesből mégis a Pécs szerzett vezetést. Több lövés nem ment kapura egyik oldalon sem. A gól után a hazaiak edzőjét, Véber Györgyöt a játékvezető elküldte a kispadtól.

Szünet után sorra vezette támadásait az Újpest, s tíz perc elteltével egyenlített. A folytatásban is a vendégek irányítottak, de komolyabb gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem akadt. A döntetlennel a Pécs maradt nyeretlen, az Újpest pedig veretlen.

PMFC-Matias – Újpest FC 1-1 (1-0)

Pécs, 2000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Mohl (44., 11-esből), illetve Simon (55.)
sárga lap: Márkvárt (47.), Pölöskey P. (66.), illetve Balogh B. (38.), Nagy G. (40.), Heris (43.), Litauszki (66.)

PMFC-Matias:
Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic (Causic, 87.), Mohl – Kővári (Uzoma, 64.), Horváth A. (Frőhlich, 71.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. - Pölöskey P.

Újpest FC:
Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Simon K., Balogh B., Nagy G., Vasiljevic (Ahmeti, 79.), Suljic (Kosovic, 90.) - Mboma (Stanisavljevic, 65.)

A Pápa 3-2-re nyert a Kecskemét ellen hazai pályán. A Veszprém megyei csapat a második győzelmét aratta, a Kecskemét viszont – az előző bajnoki idényt is beleszámítva – sorozatban az ötödik bajnoki találkozóját veszítette el, noha ezúttal kétszer is vezetett.

Lombard Pápa Termál FC – Kecskeméti TE 3-2 (3-2)

Pápa, 1500 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Sluka (20.), Csizmadia (42.), Popin (43.), illetve Novák (7.), Pavicevic (30.)
sárga lap: Sluka (22.), illetve Polyák (15.), Bebeto (48.), Karan (75.)

Pápa:
Szűcs – Tóth, Bogunovic, Jagodics, Nagy – Csilus, Csizmadia, Kenesei (Frizoni, 68.), Zulevs (Király, 90.), Sluka (Waltner, 77.) – Popin

Kecskemét:
Tujvel – Lovric, Karan, Varga, Farkas – Novák, Gréczi (Tölgyesi, 65.), Savic, Vukasovic, Polyák (Bebeto, a szünetben) – Pavicevic (Pilipovic, 45.)

Harmadik mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a Debrecen a labdarúgó-OTP Bank Ligában. A címvédő csapat egy döntetlen és egy vereség után a Puskás Akadémia együttese ellen nyert saját közönsége előtt két góllal.

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Debrecen, 5000 néző, v.: Fábián
gólszerző: Zsidai (34., 89.)
sárga lap: Jovanovic (58.), illetve Vaszicsku (55.)

DVSC-TEVA:
Poleksic – Jovanovic, Brkovic, Morozov, Korhut – Bódi, Zsidai, Varga, Se. Bouadla (Vadnai, a szünetben) – Kulcsár (Seydi, 91.), Tisza (Sidibe, 60.)

Puskás Akadémia:
Danilovic – Szélesi, Vaszicsku (Kelic, 58.), Tamás, Spandler – Denkovic, Tóth II B., Szakály D., Papp (Polonkai, a szünetben), Czvitkovics (Tischler, a szünetben) – Lencse

Nagy lendülettel kezdett a Debrecen, gólhelyzetei jó darabig mégis a Puskás Akadémia csapatának akadtak. Bő fél óra elteltével aztán egy szép akció végén, egy távoli lövéssel vezetést szereztek a hazaiak. A folytatásban a debreceniek kontrollálták a játékot. A második félidőre támadóbb felállásban jött ki a pályára a vendégegyüttes, és meg is próbált elöl aktívabban futballozni, emiatt azonban hátul több terület maradt a debrecenieknek, akik nagy helyzeteket alakítottak ki, s ezek közül egyet gólra is váltottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.