Angyal szállt le az Old Traffordra

Ángel Di María megérkezett Manchesterbe, 60 millió fontért. Ezzel lezárult a nyár nagy átigazolási története.

Ch. Gáll András
2014. 08. 26. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Manchesterbe Ángel Di María, a Real Madrid argentin válogatott futballistája, aki kedden orvosi vizsgálaton vesz részt a Manchester Unitednél, ezt követően pedig aláírhatja szerződését. (Di María keresztneve angyalt jelent a spanyolban, és tényleg úgy várták a gyenge bajnoki rajt után az Old Traffordban, mintha földöntúli lény lenne.)

Brit sajtóértesülések szerint a klub szigetországi rekordot jelentő 59,7 millió fontot (23,46 milliárd forint) fizet a játékosért, az eddigi csúcsot Fernando Torres, a Chelsea világ- és Európa-bajnok spanyol csatára tartotta, akiért 2011-ben a londoniak kereken 50 millió fontot fizettek a Liverpoolnak. A Marca 75 millió eurót említ, plusz 15 milliót különböző feltételek teljesülése esetén, ami összességében 90 millió eurót, tehát majdnem 30 milliárd forintot jelent – akárhogy is nézzük, őrült összeg.

Di María 2010-ben a Benficától került a Real Madridhoz, az elmúlt szezonban nagy szerepe volt abban, hogy a klub megszerezte története tizedik Bajnokok Ligája-trófeáját.

A Manchester United az új edző, Louis van Gaal irányítása alatt nem kezdte jól a szezont, ugyanis két mérkőzésen csak egy pontot szerzett.

A madridi közönség és Carlo Ancelotti is imádta a „Makarónit”, a pengevékonyságú szélsőt, ez abból is látszott, hogy az utolsó hetekben, amikor Di María ott ült a kispadon, a publikum hatalmas ovációval fogadta. Csakhogy James Rodríguez, Toni Kroos és keylor Navas megvásárlása 115 millió euróba került, és ebből a hatalmas összegből muszáj volt valamennyit visszahozni.

Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója fogalmazta meg legtömörebben az üzlet lényegét: „Ha a legjobbakat leszerződtetjük, mindez azzal jár, hogy egyeseknek menniük kell ”

És mára a madridi szurkolók is elfogadták a tranzakciót, látva, hogy Kroos és Rodríguez remekül beilleszkedett a csapatba: egy friss, a Marca honlapján végzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a drukkerek 64,4 százaléka helyesli Di María eladását, s csak 35,6 százaléka helyteleníti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.