Az Arsenal sprayjel nyerte az angol szuperkupát

A trófeáért kiírt vasárnapi mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a bajnok Manchester Cityt a Wembley-ben.

BuL
2014. 08. 10. 21:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szigetországi szezont megnyitó összecsapáson az Arsenal végig fölényben futballozott, s bár a manchesteriek előtt is adódtak lehetőségek, riválisuk jóval hatékonyabban játszott, így megérdemelten nyerte meg a találkozót, amelyet több mint 71 ezer néző látott a helyszínen.

Az Arsenal a spanyol Santi Cazorla góljával szerezte meg a vezetést a 21. percben, majd még a félidő lefújása előtt megduplázta előnyét, egy szép támadás végén a 42. percben Aaron Ramsey volt eredményes. A kupa sorsa a 61. percben gyakorlatilag eldőlt, akkor a szünetben beálló francia Olivier Giroud talált a City kapujába.

Ezen a mérkőzésen debütált Angliában a nyári brazíliai világbajnokságon már alkalmazott úgynevezett eltűnő spray, amely a játékvezetőt segíti abban, hogy a szabadrúgások esetén kijelölje a sorfal helyét, és betartassa az előírt távolságot. Az eszközt a Premier League jövő hétvégén rajtoló idényében is használják majd a bírók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.