Babos továbbra is nyeretlen egyesben a US Openen

Megkezdődött az idei amerikai nyílt teniszbajnokság, Babos Tímea 99 perc alatt kikapott a cseh Safarovától.

Deák Zsigmond
2014. 08. 25. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy éves honfitársnőnk első egyesbeli New York-i győzelmére hajtott: 2011-ben nem jutott túl a selejtezőn, 2012-ben a magyar származású brit Johanna Kontától, tavaly pedig az olasz Roberta Vincitől kapott ki a főtábla kezdő körében. Idén azt az Lucie Safarovát hozta elé a sors(olás), aki kereken száz hellyel áll jobban nála a világranglistán (15. és 115.), s közös párost alkotva megnyerték a januári sydney-i WTA-versenyt.

Ismerik tehát egymást, ám a 24 esztendős brnói cseh lánynak jobban megy mostanában, bár eddigi öt egyéni tornasikeréből egyet sem aratott az idén, Wimbledonban egészen az elődöntőig jutott, főképp ennek köszönheti előkelő helyezését. A felek korábban egyszer játszottak egymással, 2012-ben Eastbourne-ben három szettes nagy csatában, a végén rövidítésben nyert Safarová. Ezúttal sem maradt el a küzdelem, de a rivális jóval többször jutott bréklabdához (15 és 6), s ebből adódóan többször sikerült elvennie az adogatást (4 és 2). A második játszmában 5:4-nél már a meccsért szervált, de a soproni játékos innen még egyenlített, aztán viszont már nem tudott, végül 99 perc alatt kapott ki. Számára így marad a női és a vegyes páros.

Női egyes, 1. forduló: Safarová (cseh, 14.)–Babos (magyar) 6:4, 7:5.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.