DVSC: nem sikerült hárítani a svájci légi veszélyt

A DVSC 3-1-re kikapott Bernben a Young Boys csapatától a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában.

Deák Zsigmond
2014. 08. 21. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat éve a labdarúgó Európa-liga (El) jogelődjének számító UEFA-kupa selejtezőjében a Young Boys alaposan elbánt a DVSC-vel, hiszen a párharc mindkét mérkőzését megnyerte, a svájci elsőt 4-1-re. A helyszín, Wankdorf-stadion eleve nem a magyar futball kedvenc arénája, hiszen a felújított létesítmény elődjében kapott ki 3-2-re Aranycsapatunk az 1954-es vb-döntőben az NSZK-tól.

A berni és a debreceni gárda újabb randevújára az El-kvalifikáció play offjában került sor csütörtökön, a mieink soraiban Polekszics kapus, Mészáros és csereként Szakály volt részese a 2008-as háromgólos fiaskónak, a svájciak teljesen megújult gárdával próbáltak hasonló eredményt elérni. S hamar fölényt harcoltak ki, negyedórán belül ziccerhez jutottak, szűk félóra múltán pedig vezetést szereztek: Steffen jobboldali beadását Nuzzolo bólintotta védőjét megelőzve a hálóba (26. perc, 1-0). Sorjáztak a további hazai helyzetek, aztán váratlanul jött a hajdúsági egyenlítés: Varga ugratta ki Seydit, Lecjaks rosszul sikerült felszabadító labdája épp Sidibe elé került, aki közelről a hálóba lőtt (39. perc, 1-1).

Szünet után folytatódott a svájci dominancia, amely a 2. félidő közepén góllá érett, a sérült Novakovicsot helyettesítő Polekszics a sokadik beadásnak szaladt alá, s Szakály is csak nézte, ahogy Steffen a kapuba fejel (67. perc, 2-1). S a svájci légi veszély a végén sem szűnt meg, Frey szintén fejjel alakította ki a 87. percben a 3-1-es végeredményt. Mondhatjuk, egy góllal javult a Loki hat év alatt, de az igazság az, hogy a látottak alapján a továbblépéshez, a főtáblára kerüléshez nagy bravúr kellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.