Férficsapatunk megverte Izraelt

A női válogatott kikapott Németország együttesétől.

TK
2014. 08. 11. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál az éltáblás Lékó Péter sötéttel remizett Gelfanddal, és döntetlent ért el a szintén sötéttel játszó Almási Zoltán is, míg Balogh Csaba és Rapport Richárd begyűjtötte a teljes pontot.

A nőknél világossal Mádl Ildikó győzött a második táblán, Gara Anita pedig sötéttel döntetlent játszott, de mivel Hoang Thanh Trang és Gara Tícia kikapott, a németek nyerték az összecsapást.

Kilenc forduló után a férfiak hat győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak, míg a nők hatszor győztek és háromszor kaptak ki.

Eredmények, 9. forduló (a verseny honlapja alapján):
férfiak:
Izrael – Magyarország 1-3
Gelfand – Lékó Péter döntetlen
Balogh Csaba – Rodshtein 1-0
Smirin – Almási Zoltán döntetlen
Rapport Richárd – Sutovsky 1-0

nők:
Németország – Magyarország 2,5-1,5
Pähtz – Hoang Thanh Trang 1-0
Mádl Ildikó – Schleining 1-0
Melamed – Gara Anita döntetlen
Gara Tícia – Hoolt 0-1

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett a csütörtökig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le. Itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.