Gálos, Bacskai, Vadász: rettegj, Európai Unió!

Gálos Viktor kezdte, Bacskai Balázs és Vadász András folytatta: három ökölvívónk már érmes az EU bajnokságán.

Ch. Gáll András
2014. 08. 14. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szófiában zajlik az Európai Unió ökölvívó-bajnoksága, amelyen három magyar versenyző is bejutott az elődöntőbe, azaz már érmes.

56 kg-ban a bajai Gálos Viktor 3:0-s pontozással múlta felül a dán Frederik Jundgaard Jensent, mindhárom pontozónál 30:26 volt az arány Gálos javára, akit édesapja, Gálos Tamás edz.

64 kg-ban Vadász András (KSI) a lengyel Kazimierz Legowskinál bizonyult jobbnak 2:1-es pontozással, két pontozónál ő volt a jobb 30:27-re, egynél a lengyel 29:28-ra.

75 kg-ban Bacskai Balázs egyhangú pontozással verte a horvát Sanjing Vrgocot, háromszor 30:27 volt a győzelem aránya. A Vasas 2010-es Európa-bajnoka (akkor 69 kg-ban diadalmaskodott), úgy tűnik, magára talált.

A pénteki elődöntőben a párosítás:

56 kg: Gálos Viktor – Veaceslav Gojan (moldovai)
64 kg: Ajrin Iszmetov (bolgár) – Vadász András
75 kg: Michael O’Reilly (ír) – Bacskai Balázs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.