Gera-bomba és Fradi-öröm az új stadionban

A bronzérmes Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az újonc Nyíregyháza ellen. A Diósgyőr a Pécset, a Debrecen a Haladást verte.

BLM
2014. 08. 24. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett aktívabban a Nyíregyháza ellen, s ez már a 13. percben meghozta az eredményt. A gól után sem álltak le a zöld-fehérek, s újabb negyedóra elteltével megduplázták előnyüket: Gera Zoltán egy parádés távoli lövéssel vette be Balogh kapuját. Csábi József, az újonc vendégek vezetőedzője cserélt, Rubust Koller váltotta, s ennek nyomán az első félidő végén kissé összeszedettebben játszott a Nyíregyháza.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak, s a játékrész derekán – miután Pekár felvágta Ugrait a 16-oson belül – 11-eshez jutottak, amelyet értékesítettek is, s ezzel eldőlt a három pont sorsa. A vendégek erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta. Ez volt az első bajnoki meccs a zöld-fehérek új stadionjában, a Groupama Arénában.

„Úgy érzem, hogy ma alapvetően jól játszottunk – idézte a Fradi.hu Thomas Dollt. – Az első félidőben jól kombináltunk, a szélső védőim rendszeresen felfutottak, bátran játszottak. Minden csapat, amelyik három nullra vezet, egy picit talán visszakapcsol, ezért lehetett az, hogy a hajrában a Nyíregyháza egy picit feljebb jött. Mindenki boldog lehet, hogy ebben a csodálatos stadionban, a csodálatos szurkolókkal egy csodás napot éltünk meg. Örülünk, hogy ehhez a csapat is hozzátehette a részét. Még egy-két gólt lőhettünk volna, de talán ez sem rossz eredmény, mert két lábbal a földön maradunk.”

Ferencváros – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 10 ezer néző, v.: Vad II
gólszerzők: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (67., 11-esből), illetve Bajzát (78.)
sárga lap: Bönig (81.), Mateos (93.), illetve Törtei (59.), Balogh (88.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Nagy D. (Havojic, 63.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) – Böde, Ugrai (Kukuruzovic, 68.)
Nyíregyháza: Balogh – Fodor, Szokol, Rubus (Koller, 30.), Jánvári – Gengeliczki, Pekár (Sándor I., 75.), Kostic, Abdouraman – Szécsi (Pákolicz, 63.), Bajzát.

A várakozásoknak megfelelően a Diósgyőr gólra törő játékkal rukkolt elő, melynek eredményeként Gosztonyi András duplájával már a félidő derekára megnyugtató előnyt szerzett. A Pécs ezt követően bátrabban támadott, de szépítenie nem sikerült a szünetig.

A folytatásban a hazai csapat egyértelműen átvette a játék irányítását, mindent egy lapra feltéve rohamozott, számos gólszerzési lehetősége akadt, de valamennyi kihasználatlanul maradt egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig, amikor büntetőből szépített a mecsekaljai csapat, de a vendégek sikere így sem forgott veszélyben. Mostani sikerével a miskolci csapat továbbra is veretlen, míg a mecsekaljaiak nyeretlenek maradtak.

PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 1-2 (0-2)
Pécs, 3000 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Wittrédi (94., 11-esből), illetve Gosztonyi (14., 21.)
sárga lap: Rácz (48.), illetve Nikházi (18.), Németh M. (20.), Antal (85.), Egerszegi (89.)
PMFC-Matias: Gőcze - Nagy J. (Wittrédi, 76.), Balogh B., Romic, Uzoma - Szatmári L., Horváth A., Márkvárt, Mohl (Rácz, 33.), Heffler N. - Pölöskey (Frőhlich, a szünetben)
Diósgyőri VTK: Antal - Okuka, Alves, Kádár, Husic - Gosztonyi (Takács T., 80.), Elek, Nikházi (Egerszegi, 68.), Németh M. (Bognár I., 52.), Bacsa - Grumic.

A várakozásoknak megfelelően a Debrecen játszott mezőnyfölényben az első félidőben, ugyanakkor a legnagyobb helyzetet Gaál révén a vendégek puskázták el. A szünet után nem sokkal már megszerezte a vezetést a hazai alakulat, a folytatásban többször is növelhette volna előnyét Kondás Elemér csapata, de nem tudott élni lehetőségeivel. A Haladás ugyan mindent megpróbált, de sorozatban negyedik debreceni bajnokiján sem tudott a kapuba találni.

DVSC-TEVA - Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Fábián
gólszerző: Kulcsár (50.)
sárga lap: Vadnai (37.), Lázár (62.), illetve Dvorschák (40.), Devecseri (48.), Katona (59.), Nagy O. (68.)
Debrecen: Novakovic - Lázár, Brkovic, Morozov, Korhut - Bódi, Varga J., Bouadla (Szakály P., 32.), Vadnai - Kulcsár (Seydi, 82.), Volas (Sidibe, a szünetben)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Jagodics M. (Varga G., 81.), Dvorschák, Devecseri, Katona - Gaál, Iszlai (Németh M, 71.), Szakály A. (Jancsó, 57.), Halmosi - Nagy O

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.