Gyógyulj, Törő! – Kiállítás a legendás Dózsa-csatárért

A bevételt teljes egészében a lilák legendás csatára, Törőcsik András gyógyítására fordítják.

BuL
2014. 08. 28. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Foci Retró Facebook-oldal, az Újpesti Önkormányzat, valamint Törőcsik András barátainak összefogásával létrejött tárlatot csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretében Wintermantel Zsolt, negyedik kerületi polgármester mutatta be. A politikus beszédében emlékeztetett rá, hogy az időpont nem véletlen, mert Újpest most ünnepli várossá válásának 107. évfordulóját, a hétvégén tartják az újpesti városnapokat, s „ilyenkor mindig olyan kiállításokat szoktunk rendezni, amelyek igazán fontosak nekünk”.

Lozsekné Tuza Mária, a kiállításnak otthont adó galéria vezetője bevallotta, hogy gyerekként Törőcsik András volt a bálványa, ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy a kiváló labdarúgóról kiállítás nyílik.

„Csemegéztünk a fotókból, s elsősorban olyanokat válogatottunk ki, amelyek retróhangulatot sugároznak” – jelentette ki.

Kovács Zoltán főszervező, a Foci Retró közösségi oldal főszerkesztője elmondta, hogy a szerkesztés során olyan információkhoz és kulisszatitkokhoz jutott, amelyek máshol nem találhatók meg, s úgy érezte, ezek többet érnek annál, minthogy csak a Facebookon ossza meg őket.

„Három hónapja, napi 24 órában dolgozunk ezen a kiállításon. A célunk, hogy Törő igazi barátait el tudjuk érni, és felhívjuk rá a figyelmet. A kiállításra a belépés ingyenes, de kihelyezünk egy urnát, így aki úgy gondolja, hozzájárulhat Törő rehabilitációjához” – mondta, majd Törőcsiket kora Messijének nevezte, aki szerinte olyan érdemeket szerzett, amelyek alapján megérdemli a segítséget.

„Ekkora összefogás még nem volt érte” – fűzte hozzá, majd köszönetet mondott a kiállítás létrehozásában nyújtott segítségért Zsengellér Zsoltnak és Kalocsai Györgynek.

Törőcsik András fia, Attila az MTI-nek elmondta, hogy édesapját jelenleg a balassagyarmati kórházban ápolják, ahol egy infúziós vitaminkúrát kap, állapota javul, és reméli, hogy „szép lassan meg fog gyógyulni”. Ő ugyan jelenleg Németországban él, de azt tervezi, hogy hamarosan hazaköltözik, hogy közelről segíthesse és támogathassa édesapját.

A kiállítás szeptember 6-áig, azaz jövő szombatig naponta 10 és 19 óra között tekinthető meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.