Harmadik ligás törpe ütötte ki Van Gaal Unitedjét

Vajon hol a gödör feneke? Kiesett a Manchester United a Ligakupából egy 4–0-s megszégyenítő vereséggel.

Ch. Gáll András
2014. 08. 27. 5:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De Gea – Evans, Virmijl, M. Keane – James, Powell, Kagava, Anderson – Janko – Welbeck, „Chicharito” Hernández.

Nem egy világverő tizenegy, de mégiscsak benne van David De Gea, a világ egyik legjobb kapusa, Johnny Evans, Sindzsi Kagava, Anderson, a sokszoros angol válogatott Danny Welbeck és a mexikói csatár, Chicharito Hernández. Valamennyien stabil játékosai a Manchester United első csapata keretének.

Az ellenfél a Capital One Cup – magyarul a Ligakupa – második fordulójában, a hivatalosan 2004-ben alakult Milton Keynes Dons, a harmadosztály kiesőjelöltje, amely pillanatnyilag 38 hellyel a United alatt foglal helyet az első három kategória összevont, virtuális tabelláján.

És az eredmény?

4–0 a Milton Keynesnek, William Grigg és Benik Afobe – utóbbi egy kölcsönjátékos az Arsenaltól – dupláival.

Van Gaal lassú építkezésről beszél

A Manchester United 1995 óta nem esett ki ilyen korán a Ligakupában, akkor a York búcsúztatta 4–3-as eredménnyel. Ez a mostani 4–0-s zakó a törpéktől alighanem a klub veretes történetének legsötétebb fejezete.

Már az is érdekes volt, hogy Louis van Gaal menedzser miért alakította át tíz helyen a hét végén a Sunderlanddel 1–1-et játszó csapatát? A szombati, Burnley elleni „rangadóra” pihentette „sztárjait”? Ha ez az ok, akkor az nagyon szomorú. Hiszen idén nincs Bajnokok Ligája, Európa-liga sincs, szóval viszonylag laza a szezon, nem kell félni attól, hogy kifullad a csapat

„Senki se higgye, hogy az együttes újra felépítése rövid folyamat lesz” – nyilatkozta a hollandus a meccs után, amelyet 26 969-en tekintettek meg, ebből hatezer United-szurkoló volt, ennyien kísérték el kedvenceiket

A gólokat érdemes megvizsgálni. Az elsőnél Johnny Evans egyszerűen odapasszolta a labdát az ellenfél ötösön álldogáló csatárának. A harmadikat De Gea simán védhette volna. Csoda-e, hogy a Soccernet.com honlapján efféle kommentek is megjelentek, mint „a hazai győzelem oddsa 7/1 volt, mit gondoltok, mennyit fizettek a fogadóirodák egy 4–0-s Dons-sikerre?”

Szörnyű, hogy már Angliában is felmerülnek ilyen lehetőségek

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.