Kiadós, de legalább izgalommentes pólósvereség

Női pólósaink 15–10-re kikaptak az amerikaiaktól a világkupában, de legalább most nem a hajrában veszítettek.

Ch. Gáll András
2014. 08. 14. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a meccs ugyanis már az elején elment, némi malíciával úgy is fogalmazhatunk, együttesünknek gyorsan sikerült „megnyugtató hátrányba” kerülnie. A júniusi világligán első amerikaiakat legutóbb ugyan Keszthelyiék Cegléden 10–9-re legyűrték, de Hanti-Manszijszkban más volt a módi. Csapatunk egyszer vezetett, 1–0-ra, de az első negyed végén 4–2-re, a másodikat követően 7–3-ra lépett meg az ellenfél, majd onnan 8–3-ra, 12–6-ra, úgyhogy ezúttal izgalomból szemernyi sem akadt.

Válogatottunk e 15–10-es vereséggel csoportja harmadik helyén végzett, és a pénteki negyeddöntőben a másik kvartett másodikjával találkozik. A papírforma alapján az oroszokkal vagy a kínaiakkal, ám ezt a vereség utáni pillanatokban Merész András szövetségi kapitány még nem tudhatta, ezért a sportági szövetség honlapjának nyilatkozva így értékelt: „Sajnos a második negyed elején elvesztettük a fonalat, akkor 7–2-re elmentek, onnan már nagyon nehéz volt az adok-kapokból valahogy jobban kijönni. Sok gólt kaptunk, többet, mint kellett volna, és azt kell mondjam, a játék minden elemében felülmúltak bennünket az amerikaiak. Jelenleg ebben az állapotában a csapatban nincs több. Már a Világkupa előtt jeleztem, hogy az amerikaiak és az ausztrálok ide készültek, ami látszott már Cegléden és Hajdúszoboszlón is. Most meg nagyon látszott. Még nem tudni, ki lesz az ellenfél a négy közé jutásért, nyilván nyerni szeretnénk, minden attól függ, mennyire tudjuk a saját játékunkat játszani.”

Valóban, ne feledjük, a mieink júliusban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerepeltek, ahol az amerikaiak és az ausztrálok értelemszerűen nem. Ettől persze még a negyeddöntőt minden további nélkül meg lehetne nyerni – hiszen csapatunk jó szokása, hogy a négy közé rendre bejut a világversenyeken. Igaz, onnan tovább már nem, de egyelőre nem is ez a feladat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.