Kirabolták a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatottat

A Tevere folyón rendezett világbajnokságon a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatott két aranyat nyert.

MD
2014. 08. 11. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ulrich György közlése szerint a világbajnokságot követő bankett alatt a magyar küldöttség két autóját feltörték, azokból mintegy másfél-két millió forint értékű horgászfelszerelést, valamint további személyes tárgyakat vittek el, köztük azt a kamerát, amelyen a teljes eseményt rögzítették. A kár elérheti a 2,5 millió forintot, ezt a mozgássérült válogatott tagjainak várhatóan saját zsebből kell kifizetniük. A szövetségi kapitány felhívta a figyelmet, hogy csak a magyar rendszámú autókat törték fel, a körülöttük parkoló járművek sértetlenek voltak, a tolvajok azokhoz nem nyúltak.

A rablásról értesítették az olasz rendőrséget, akik a helyszíni szemle után csak hétfőre ígérték a jegyzőkönyv elkészítését. Miután a válogatott tagjainak már vasárnap haza kellett utazniuk, ezért a római magyar nagykövetség segítségét kérték az ügy rendezésében.

A Rómában, augusztus 8–9-én a Tevere folyón rendezett veterán- és mozgáskorlátozott-világbajnokságon a magyar mozgáskorlátozott horgászválogatott két aranyat nyert. Egyéniben Gurisatti Gyula, csapatban pedig a Galambos Sándor, Gurisatti Gyula, Samu Zsolt, Varga Tamás összeállítású négyes bizonyult a legjobbnak, Ulrich György szövetségi kapitány és Gyulai Ferenc másodkapitány vezetésével. A magyar veterán válogatott a rendezvényen bronzérmet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.