Király Gábort leigazolta Gera Zoltán egykori klubja

A magyar válogatott kapust az 1860 München közel 100 millió forintért adta el a londoni klubnak.

TK
2014. 08. 26. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a két hete tartó huzavona Király Gábor körül, a magyar rekorder kapus ismét Angliába szerződik, a Fulham 1+1 éves szerződést köt vele.

„Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen közel 150 mérkőzésen védtem. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki három évet, és egy volt csapatársamnál, Moritz Volznál, aki hat évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klubban megtiszteltetés játszani, és mindent megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba, a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptemberben” – nyilatkozta a rutinos hálóőr.

Király Gábor évekig volt az 1860 München-szurkolók kedvence, és kimozdíthatatlannak tűnt az Oroszlánok kapujából. Az idei szezon második fordulójában egyik csapattársával összeszólalkozott a Lipcse elleni hazai meccsen (0–3), és bár a találkozó után a játékosok rendezték a nézeteltérést, kezet ráztak az ügyre, Ricardo Moniz edző az U21-es csapathoz száműzte Királyt.

A 38 éves kapus teljesítményére nem volt panasz, és bár visszakerült az első csapathoz, Moniz nem neki, hanem a 21 éves Stefan Ortegának adott lehetőséget a kapuban a legutóbbi bajnokin és a kupameccsen is. Ezt az esetet használta ki a Fulham, az angol csapat ugyanis rutinos kapussal szeretne erősíteni, így került képbe a jó formában lévő Király, aki nem kispadozni, hanem védeni szeretne.

Király Gábor 2009-ben szerződött a német másodosztályban szereplő 1860 Münchenhez, és 168 mérkőzésen őrizte az Oroszlánok kapuját. A szurkolók az elmúlt három évben folyamatosan a csapat legjobb játékosának választották a szürke mackós hálóőrt, a 2011–12-es szezonban pedig a szakírók szavazati alapján a liga legjobb kapusaként megkapta az Aranykesztyűt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.