Klose nem lesz többé válogatott

Lemondta a válogatottságot a német csatár.

WL
2014. 08. 11. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves csatár 137 válogatottság és összesen 71 gól után mondott le a Nationalelf mezéről, a vb-diadal óta a korábbi csapatkapitány, Philipp Lahm után ő a második, aki búcsúzik a nemzeti együttestől.

„A Brazíliában megnyert trófeával valóra vált egy gyermekkori álmom, büszke vagyok és szerencsésnek érzem magam, hogy hozzájárulhattam ehhez a sikerhez, amely nagy jelentőségű a német futball szempontjából” – idézte Klosét a német szövetség (DFB) hétfői közleménye. A támadó hozzátette, ennél szebb és alkalmasabb időpontot nem találhatott volna a búcsúra.

Joachim Löw szövetségi kapitány „világsztárnak” nevezte Klosét, akit a labdarúgás történetében az egyik legnagyobb csatárnak tart.

Lahm és Klose szeptember 3-án, a vb-döntős rivális Argentína ellen Düsseldorfban sorra kerülő barátságos mérkőzés alkalmával köszön el hivatalosan a válogatottól. Wolfgang Niersbach, a DFB elnöke azt mondta, mindkét futballista jelezte, ezen a találkozón már nem akar pályára lépni.

A lengyel születésű Klose két gólt szerzett az idei vb-n, ezzel megdöntötte a brazil Ronaldo 15 vb-gólos csúcsát. A válogatottságok számát tekintve Lothar Matthäus mögött második az örökranglistán, az eredményességi rangsorban azonban az élen áll, megelőzve a 68 gólos, legendás Gerd Müllert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.