Leendő klasszikusok az őszi Tennis Classicson

November 18-án kerül sor Budapesten a 7. Tennis Classics-gálára, amelyen ezúttal nem a múlt nagyjai, hanem fiatal trónkövetelők lépnek pályára a Papp László Sportarénában.

Deák Zsigmond
2014. 08. 27. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők szerdán szerkesztőségünkbe juttatott közleménye szerint az elmúlt évek során nyilvánvalóvá vált, hogy a múlt klasszikusainak száma véges, és nemigen van már olyan egykori legendás játékos, aki ne járt volna legalább egyszer a Tennis Classicson: az előző gálákon a magyar főváros vendége volt többek között Björn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Stefan Edberg, Mats Wilander, Henri Leconte, Yannick Noah, Patrick Rafter vagy Thomas Muster. Másfelől a rendezők úgy vélik, hogy a hazai sportbarátok legalább annyira kíváncsiak a mostani legjobbakra is, mivel nehéz eljutni olyan helyszínekre, ahol találkozhatnak a profi tenisz elittel.

Az idei meghívottak névsora egyelőre négy fiatal és egy szenior játékost tartalmaz: a kanadai Milos Raonic, a lett Ernests Gulbis, az olasz Fabio Fognini és az osztrák Dominic Thiem mellett a labdazsonglőrnek sem utolsó, iráni-francia Manszur Bahraminak tapsolhat majd a közönség. A 23 éves, montenegrói származású Raonic hat ATP-tornagyőzelemnél tart, idén elődöntőt vívott Wimbledonban, s jelenleg 6, a világranglistán. A 25 esztendős Gulbis ugyancsak hat trófeát gyűjtött, idén Roger Federer legyőzésével elődöntős volt a Roland Garroson, és a 12. helyen jegyzik az ATP-rangsorban. A 27 éves Fognini szenvedélyes stílusa miatt lett közönségkedvenc, jelenleg 17. a világranglistán, de márciusban 13. is volt. A top 50 legfiatalabb játékosaként ismert Thiem idén Madridban legyőzte az Australian Open-bajnok svájci Stan Wawrinkát, és 20 éves korára már a 44. helyen áll.
A négy játékos versenyszerű rendszerben küzd meg egymással Budapesten, az elődöntők győztesei csapnak össze a fináléban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.