Lelőtte unokatestvérét a volt világbajnok

Jermain Taylor megint felülhetett volna a profi boksz középsúlyának trónjára, ehelyett a rács mögé került.

Deák Zsigmond
2014. 08. 27. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 8-án az ausztrál Sam Solimannal az IBF középsúlyú világbajnoki címéért bokszolt volna Jermain Taylor, aki csaknem tíz évvel ezelőtt már birtokolta egy rövid ideig az említett övet, mikor legyőzte Bernard Hopkinst, s véget vetett legendás amerikai honfitársa középsúlyú királyságának.

Az utóbbi években meglehetősen felemás és foghíjas karriert produkáló Taylor (mérlege 32 győzelem, 4 vereség) azonban a dolgok jelen állása szerint lehet, hogy egy ideig már csak a televízióból nézhet majd bokszmeccseket. A 36 éves arkansasi sportolót ugyanis helyi idő szerint kedden letartóztatták otthonában, hiszen a gyanú alapján meglőtte saját unokatestvérét.

A hírek szerint Taylor rokona fegyvertelen volt, és némi szóváltás után dördült el a lövés, ami ugyan nem ölte meg az illetőt, de nagyon súlyos állapotban szállították kórházba. A korábbi középsúlyú világbajnokot ennek megfelelően családon belüli erőszakkal és súlyos testi sértéssel gyanúsítják, és egyelőre az óvadékkal való szabadlábra helyezésre sincs lehetőség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.