Leverte a Dortmund a tartalékos Bayernt

A Dortmundé lett a Német Szuperkupa, miután a szerdai döntőben hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Bayern Münchent. Igaz, a bajorok felettébb tartalékosan álltak ki.

NM
2014. 08. 13. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Höjbjerg, Rode, Gaudino, Alaba – ezzel a középpályássorral a Bayern aligha áll fel még egyszer az idényben. Meg lehet érteni Pep Guardiolát, a világbajnokság után igyekszik beosztani az erőt. Neuer, Boateng és Thomas Müller kezdett, Götze csereként lépett pályára, Schweinsteiger azonban sehogy, s persze hiányzott a Madridba távozott Kroos, továbbá Ribéry is.

Nincs mit szépíteni a dolgon, jobb és motiváltabb volt a Dortmund. Mindkét félidőben szerzett egy gólt, Mhitarjan a 23. percben szerzett vezetést, Aubameyang a 62. percben állította be a végeredményt.

„Tökéletes mérkőzést játszottunk, egyetlen játékosomat sem tudom kiemelni, mindenki kiválóan futballozott. Immár a Német Szuperkupa rekorderei vagyunk” – értékelt Jürgen Klopp, a Dortmund mestere.

„Mindenki láthatta, még időre van szükségünk. Nem tudtuk irányítani a mérkőzést. Sokat kell edzenünk, szerencsére még van időnk a bajnoki rajtig” – vallotta be müncheni kollégája, Pep Guardiola.

Német Szuperkupa
Dortmund–Bayern München 2–0 (1–0)
Dortmund, 80 667 néző.
Dortmund: Langerak – Piszczek, Szokratisz, Ginter, Schmelzer (Durm, a szünetben) – Kirch (S. Bender, 84.), Kehl – Hofmann, Mhitarjan, Aubameyang (A. Ramos, 63.) – Immobile
Bayern: Neuer – Boateng, Javi Martínez (Dante, 31.), Bernat – Höjbjerg (Götze, 59.), Rode, Gaudino, Alaba – T. Müller (Lahm, a szünetben), Shaqiri – Lewandowski
Gólszerző: Mhitarjan (23.), Aubameyang (62.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.