Londoni hőseinket megállították a vb-n

Ungvári Miklós és Karakas Hedvig sem került éremközelbe Cseljabinszkban.

2014. 08. 27. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cseljabinszkban zajló cselgáncs-világbajnokságon az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós és a két éve Londonban sérülten ötödikként zárt Karakas Hedvig is elvérzett súlycsoportjában a tizenhat között. A háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári 33 évesen kategóriát váltva a 73 kilogrammban is tényező, 14. a világranglistán, és szerdán a 68 induló között két ippongyőzelemmel kezdett. Ám utána egy hosszabbításba torkolló, aranypontig tartó meccsen kikapott a már szintén vb-bronzérmes orosz Musza Moguskovtól. Az akció nélküli mérkőzésen egy intés döntött, a bírók Ungvárit látták passzívabbnak, és még azt sem mondhatjuk, hogy vérlázítóan lejtett a hazai pálya.

Karakas Hedvig a legjobb korban van, 24 éves, már ő is volt vb-harmadik, és szerdán – vállsérüléssel bajlódva – kezdésként tanítani való módon intézett el karfeszítéssel egy türkmén versenyzőt. Szinte az Ázsia-bajnokságon érezhette magát, mert a következő ellenfele a mongol Dorzsszurengijin Szumija volt, aki huszonöt másodperccel a vége előtt vazaarit érően eldobta, és innen már nem volt visszaút. Az olimpiai bajnok japán Kaori Macumoto két év, huszonkilenc győztes meccs után kapott ki már a 32 között, az amerikai Marti Malloynak fél perc sem kellett, hogy szinte kettétörje a karját; de ez a nap nekünk is legalább ennyire fáj

Csütörtökön is két magyar dzsúdósért szoríthatunk, s nekik sem lesz könnyű dolguk: a 81 kilogrammban az idei Európa-bajnokságon bronzérmes Krizsán Szabolcs a 2009-es Eb-második olasz Antonio Ciano ellen lép tatamira, Csoknyai László pedig az olimpiai ötödik helyezett amerikai Travis Stevens ellen kezd. S ha nyernek, még mindig csak a legjobb 32 között vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.