Manuel Neuer az év labdarúgója

Manuel Neuer, a labdarúgó-vb-n aranyérmes német válogatott és a bajnoki címvédő Bayern München kapusa lett az év játékosa Németországban.

BuL
2014. 08. 10. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves kapus 2011 után másodszor nyerte meg a Kicker című szaklap által kiírt szavazást, amelyen a német sportújságírók voksolhattak a legjobb futballistára, szakvezetőre és női játékosra.

Az edzők között Joachim Löw, a válogatott szövetségi kapitánya győzött, az év női labdarúgója Alexandra Popp, a Wolfsburg játékosa lett.

Neuer a 701 leadott szavazatból 144-et kapott, mögötte Marco Reus, a Borussia Dortmund futballistája lett a második 135 vokssal, a harmadik helyezett Thomas Müllert 101 újságíró tartja a 2013–14-es szezon legjobbjának.

Az edzőknél Löw (248 szavazat) mögött Markus Weinzierl, az FC Augsburg trénere (152) zárt a második, Josep Guardiola, a Bayern München szakvezetője (89) a harmadik helyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.