Nemesapátit legyőzte Nevadában a Szörnyeteg

A nagyközépsúlyú bunyós, Nemesapáti Norbert elbukta makulátlan mérlegét a Szörnyeteg, Jason Escalera ellen.

Ch. Gáll András
2014. 08. 09. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 éves magyar bokszoló – augusztus 25-én tölti be a 19-et – a nevadai Fallonban lépett szorítókötelek közé a 15 győzelemmel, 2 vereséggel és 1 döntetlennel álló Jason Escalera ellen.

Nemesapáti remekül kezdte a szabad ég alatt, a sivatagban rendezett összecsapást, hiszen mindjárt a nyitómenet első percében megrendítette riválisát, ám a majd fél tucat tiszta találattól sem ment le Escalera. A budapesti bunyós az első menet végéig támadásban maradt, s a statisztikák szerint közel 100 ütést indított, 45 százalékos hatékonysággal.

Sajnos a közvetítést nézve úgy tűnt, hogy Norbert a nyitómenetben túl sokat adott ki magából, és a folytatásban már nem tudta feltartóztatni fizikailag erősebb ellenfelét, nem tudta irányítani a küzdelem alakulását. Escalera a második menettől dominált, és ebben a három percben meg is rendítette a magyar fiút – ám Nemesapáti „túlélte” a rázósabb pillanatokat.

A harmadik menetben folytatódott Escalera dominanciája, mi több, Nemesapáti padlóra is került a Puerto Ricó-i egy ütésétől, de a magyar ökölvívó nem volt megfogva, mivel hátralépés közben kapott találatot, amitől elvesztette az egyensúlyát. Mindenesetre Vic Drakulich mérkőzésvezető számolása teljesen jogos volt.

Sajnos a folytatásban sem sikerült Nemesapátinak uralnia a küzdelmet, támadásai – ellenfeléivel ellentétben – nem volt folyamatos, ugyanakkor a nagy ütőerejű Escalera komoly kárt nem tett a magyar versenyzőben, pedig elég sokszor eltalálta. Az ESPN közvetítésében sokszor elhangzott a „punching bag” jelzős szerkezet, vagyis hogy Escalera sokszor bokszzsáknak használta a Lou DiBella által menedzselt Nemesapátit.

Nemesapáti a nyolcadik menetben megpróbált hajrázni, voltak is szép pillanatai, amikor egy pillanatra megcsillant a lehetősége egy huszáros finisre, de sajnos a nagyközépsúly reménységének erejéből csak a menet megnyerésére telt.

Az eredményhirdetés előtt egyértelműnek látszott, hogy Jason Escalera jobb volt a nagyot küzdő magyarnál a küzdelem egészét figyelembe véve. A végeredmény egyhangú pontozásos Escalera-siker, 78-73, 78-72 és 79-72 arányban. Nemesapáti Norbert immáron 14 győzelem mellett 1 vereséget számlál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.