Nigériai csatárt honosítanának a románok

Kehinde Fatai nigériai csatár honosításával erősítené keretét a román labdarúgó-válogatott.

MNO
2014. 08. 10. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afrikai játékos román nemzeti csapatban szerepeltetésével kapcsolatos nehézségekről Valeriu Rachita, a válogatott másodedzője nyilatkozott a Dolce Sport televíziónak. Elmondta, Fatai romániai honosítása folyamatban van, de bizonytalan, hogy a csatár magára öltheti-e a román válogatott mezét, három mérkőzésen ugyanis játszott Nigéria U20-as csapatában.

„Nem tudjuk, hogy ezeket a mérkőzéseket a FIFA válogatottmérkőzésként tartja-e számon. A szövetség mindent megtesz azért, hogy Fatai a román válogatottban játszhasson. Az állampolgárság nem lenne gond, hiszen Fatai minden feltételt teljesít. Várjuk, hogy mit dönt a FIFA” – mondta Rachita.

A 24 éves Kehinde Fatai 2007-ben igazolt Romániába. Négy szezont játszott a Farul Constanta csapatában, 2010 óta az Astra Giurgiu keretét erősíti. Az elmúlt évadban csapata a belga bajnokságban játszó Club Bruggének adta kölcsön.

A román válogatott korábban a román bajnokságban játszó, szintén afrikai Younes Hamza honosítását is tervezte, de róla le kellett mondania, mert bemutatkozott a tunéziai válogatottban.

Adrian Mutu esetleges válogatottbeli szereplésére is kitért Valeriu Rachita. A riporter kérdésére emlékeztetett: a válogatottban 2013-ig 77-szer szereplő Mutu korábban elavultnak minősítette a nemzeti együttes felkészülési módszereit. A román bajnokságba visszatérő 35 éves csatár ismételt behívása azért merült fel, mert kirobbanó formát mutatott csapata első mérkőzésein.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.