Phelpst megint megverték

Pénteken 100 méter pillangón is kikapott Michael Phelps az Egyesült Államok irvine-i úszóbajnokságán.

2014. 08. 09. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves amerikai sztárversenyző, ha csak egy századdal is, de 51,29 másodperccel nyertes Tom Shields mögé szorult a döntőben. A győztes a világ idei második legjobb idejével végzett az első helyen. Phelps a délelőtti selejtezőben még a leggyorsabbnak bizonyult, 51,17-es idejénél jobbat senki nem úszott ebben az évben 100 méteren pillangón, amelyben az utolsó három olimpián aranyérmes volt.

A 18-szoros ötkarikás bajnok még két számban – 100 méter háton és 200 méter vegyesen – indul a kaliforniai ob-n, amely egyben válogató is a jövő évi vb-re.

Phelps a 2012-es londoni ötkarikás játékokat követően visszavonult, ám tavasszal visszatért, most pedig már 2016-ra készül és a riói olimpiai indulással kacérkodik. Phelps három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.