Ribéry: Ennyi volt, visszavonulok

A Bayern München szélsője bejelentette, hogy visszavonul a nemzeti csapattól.

BuL
2014. 08. 13. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ribéry stabil U21-es válogatottként, 2006. május 27-én mutatkozott be a francia A csapatban. Olyan jól teljesített a világbajnokság előtti felkészülési mérkőzéseken, hogy Raymond Domenech magával vitte a németországi tornára, melyen kulcsszerepet játszott: mind a hét francia mérkőzésen szerepelt, haton kezdőként. 2006-os vb-ezüstérme karrierje legnagyobb válogatottsikere.

Játszott a 2008-as Európa-bajnokságon – sérülten távozott –, majd a 2010-es, a francia válogatotton belüli belvillongás és a pocsék szereplés miatt botrányosra sikerült világbajnokságon is. A csapat belső sztrájkja miatt a Francia Labdarúgó-szövetség eltiltotta. Cselekedeteiért később nyilvánosan bocsánatot kért. A 2012-es Európa-bajnokság volt utolsó nagy válogatott-tornája, mivel a 2014-es világbajnokságon sérülése miatt nem vehetett részt.

szerepelt hazája válogatottjában, 16 gólt szerzett. Először a spanyolok elleni vb-mérkőzésen (2006. június 27.), utoljára a finnek elleni vb-selejtezőn (2013. október 15.) talált be válogatottmezben. A francia csapat egyszer sem veszített mérkőzést, amikor ő gólt szerzett.

„Eljött az idő az életemben, hogy új fejezetet kezdjek. A francia válogatott jövője miatt nem kell aggódni, nekem pedig tudnom kell, mikor érdemes befejezni. A világbajnokságon láthatták, nincs miért aggodalmaskodni, a jövő szép a francia válogatott előtt” – mondta a játékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.