Svájci ellenfelet kapott a Loki a főtábláért

A Young Boys együttesével játszik az Európa Liga főtáblájára kerülésért a Debreceni VSC labdarúgócsapata.

WL
2014. 08. 08. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki, nyoni sorsolás előtt a Debrecent – amely a Bajnokok Ligája selejtezőjéből került át az EL-be – az 1-es csoportba tették, így azt már a párok kialakulása előtt tudni lehetett, hogy a Lokomotiv Moszkvát, a Borussia Mönchengladbachot, a Sparta Prahát, a Villarrealt vagy a Young Boysot kaphatja ellenfélül. Végül a svájci csapatot sorsolták a magyar együttes mellé.

Az első mérkőzést Bernben játsszák augusztus 21-én, a visszavágóra augusztus 28-án kerül sor Debrecenben.

A DVSC 2008-ban az UEFA Kupa-főtábláért játszott a Young Boyszal, akkor kettős vereséggel, 7-3-as összesítéssel alulmaradt.

A debreceni klub honlapján olvasható bemutatás szerint a Young Boys a legutóbbi szezonban a harmadik helyet szerezte meg a svájci bajnokságban és a harmadik körben kapcsolódott be az EL-selejtezőbe, ahol otthon 1-0-ra, idegenben pedig 2-0-ra verte a ciprusi Ermisz Aradipput.

A svájci csapatnak nyolc légiósa van, köztük a szerb válogatott Milan Vilotic és a svéd válogatott Alexander Gerndt. A svájci nemzeti együttesnek is ad egy játékost, mégpedig a védő Steve von Bergent.

A Young Boys a 2012/2013-as idényben bejutott a csoportkörbe az EL-ben, onnan azonban már nem lépett tovább, mert harmadik lett a Liverpool és az Anzsi mögött. Az első három csapat egyaránt tíz pontot szerzett, a gólkülönbség döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.